Primul telefon Samsung cu 5 camere: nu este Galaxy S sau Galaxy Note

Primul telefon Samsung cu 5 camere: nu este Galaxy S sau Galaxy Note

Dacă ți-ai dorit un telefon Samsung cu abilități de captură impresionante, ai optat pentru un Galaxy S sau Galaxy Note. Acum, există o alternativă interesantă.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, cei de la HMD au lansat un smartphone Nokia ce părea să fie din ”alt film”. Primul din lume cu 5 camera individual, Nokia 9 PureView nu a fost neapărat un succes de piață răsunător, dar a demonstrat ce este posibil cu cantitatea suficientă de ambiție în spate.

În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că Samsung lucrează la propriul terminal cu 5 camere. Noul sistem ilustrat în imaginea de mai sus nu va fi însă inclus într-unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri din portofoliul companiei. În schimb, îl vezi într-un iminent Galaxy A72, un terminal mainstream.

În 2018, o altă inovație majoră pe partea de captură a fost introdusă de Samsung. La momentul respectiv, Galaxy A9 făcea istorie ca fiind primul terminal cu 4 camere al sud-coreenilor. Din câte se pare, seria A este linia de produse pe care Samsung face experimente.

Conform unor informații publicate de The Elec., Samsung Galaxy A72 va fi primul smartphone de la Samsung cu 5 camere individuale. Camera principală va utiliza un senzor de 64 de megapixeli, camera ultra wide va fi de 12 megapixeli, în timp ce o cameră telephoto va avea 8 megapixeli cu 3x zoom. A patra cameră se va preta pentru fotografii macro de 5 megapixeli, iar al cincelea senzor de 5 megapixeli va funcționa ca un senzor de adâncime.

Un zvon anterior care a început să circule pe internet menționa că același Galaxy A72 ar putea fi primul terminal din seria A cu un mecanism de stabilizare optică de imagine – OIS.

Din aceeași serie de aparate va face parte și Galaxy A52, dar acesta din urmă se va rezuma la patru camere, la fel ca anteriorul A51.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: