26 aug. 2020 | 08:17

Cel mai scump telefon Samsung are o problemă rușinoasă: de ce i se înverzește ecranul

ACTUALITATE
Cel mai scump telefon Samsung are o problemă rușinoasă: de ce i se înverzește ecranul

Cei de la Samsung au avut multe probleme în cazul terminalelor lor de top, mai ales când vine vorba de seria Note. Din câte se pare, noul Note 20 a pus deja bazele unui scandal.

Tregi gadgeturi lansate de curând de către coreenii de la Samsung își supără utilizatorii printr-o problemă de la care ți se ridică părul pe mână. În contextul în care nicio companie nu mai lansează terminale de top accesibile, nimic nu este mai supărător decât să se vadă prost. Din păcate, după ce ți-ai cumpărat un Galaxy Note 20 Ultra care costă 6500 lei, s-ar putea să te trezești cu înverzirea ecranului în anumite situații.

Nu este prima oară când dispozitivele Samsung se înverzesc. S-a mai întâmplat asta cu S20 Ultra, în urmă cu câteva luni. Fenomenul a fost depistat mai ales în cazul modelelor cu procesoare Exynos. Acum, aceeași problemă afectează un număr semnificativ de terminale Note 20 Ultra dotate cu procesoare Snapdragon. Amatorii de tablete, ar trebui să observe același fenomen ciudat pe Galaxy Tab S7 și Tab S7+.

În ceea ce privește particularitățile fenomenului de înverzire, se pare că iese la iveală în momentul în care îți folosești gadgetul cu luminozitatea, cum se întâmplă, de exemplu, seara. Nu este foarte clar motivul din spatele acestei probleme, dar s-ar putea totuși să fie de software, mai mult decât de hardware, având în vedere că afectează atât terminale cu panouri AMOLED (Note 20), cât și LCD (Tab S7). Singura particularitate între aparatele afectate este că utilizează procesorul Snapdragon 865+.

Unul dintre utilizatorii afectați de problemă a ajuns la concluzia că are legătură cu rata de reîmprospătare a ecranului. Toate cele trei aparate suportă 120Hz, iar problema ar putea pleca de acolo. Momentan, nu este foarte clar numărul exact al celor care suferă de problemă, dar pentru că neplăcerile sunt cauzate de software, ar trebui remediate printr-o actualizare iminentă. Rămâne să vedem cât de repede se vor mișca cei de la Samsung.

ecran verde

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele