Cea mai mare schimbare Waze din ultimii 10 ani: de ce va funcționa pe laptop sau desktop

Cea mai mare schimbare Waze din ultimii 10 ani: de ce va funcționa pe laptop sau desktop

Spre deosebire de Google Maps, Waze a funcționat încă de la început doar pe mobil, iar această situație se va schimba peste noapte, pentru binele tău.

Când vine vorba de aplicații de navigație, Waze este una dintre cele mai populare de pe mapamond. Aplicația deținută de Google face valuri la nivel global datorită particularităților de crowdsourcing. Practic, fiecare utilizator de Waze poate sesiza prezența poliției pe o anumită stradă și întreaga bază de utilizatori are acces în timp real la acea informație.

Având în vedere utilitatea programului, nu te-ai aștepta să o folosești în altă parte decât pe mobil, dar creatorii sunt de altă părere și s-ar putea să aibă dreptate. De acum înainte, dacă plănuiește un traseu mai simplu sau mai complex prin intermediul Waze, îl poți defini pe web, folosind browserul tău preferat pe desktop sau laptop. La final, în secunda doi, îl poți transmite către mobil pentru a porni la drum la momentul potrivit.

Începi prin accesarea Live Map. Te autentifici în dreapta sus prin scanarea unui cod QR folosind aplicația de cameră de pe telefon. Din acel moment, ți-ai împerecheat telefonul cu Waze pe desktop.  Îți faci traseul din doar câteva clickuri, într-o manieră similară cu interfața de pe mobil, dar mai mare, iar când ești mulțumit, apeși pe Save to app, pentru a expedia cursa către aplicația de iPhone sau Android.

În funcție de momentul pe care l-ai definit ca sosire sau plecare, vei primi o notificare pe telefon prin care ți se va atrage atenția că este momentul să ieși din casă. Pentru că lucrează în fundal, s-ar putea ca Waze să te notifice să ieși mai repede din casă, dacă are informații că traficul se va înrăutăți în viitorul apropiat.

Tot vizavi de varianta web, Waze îți va permite pe laptop sau desktop să vezi locațiile salvate în aplicația de mobil, pentru a le defini mai ușor ca punct de plecare sau destinație. Este important de reținut că aceste detalii sunt valabile indiferent dacă, în mod uzual, folosești Waze pe iPhone sau Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: