Cea mai ciudată funcție din noul telefon Google: cum îți va face pozele ”mai reale”

Cea mai ciudată funcție din noul telefon Google: cum îți va face pozele ”mai reale”

Google Pixel 5 este cel mai nou smartphone de la Google și, spre deosebire de generațiile trecute, vine cu o funcție menită să-ți facă selfie-urile mai reale.

Dacă faci un selfie cu 9 din 10 telefoane de top, acestea vin la pachet cu o serie stufoasă de algoritmi și funcții avansate de retușare pentru a te face mai atrăgător. Nivelul de retușare variază de la un aparat la altul, dar te poți aștepta să-ți dispară coșurile, să ai pielea mai fină, fără riduri sau cearcăne la ochi.

Mai multe studii psihologice au atras atenția că acele imagini care nu reflectă realitate duc, în timp, la o afecțiune intitulată ”selfie dismorfia”. Ajungi să nu te mai identifici cu tine pentru că nu te recunoști în poze sau, mai grav decât atât, ajungi să apelezi la intervenții estetice pentru a te apropia de modul în care arăți în selfie-urile postate online.

Dincolo de detaliile de fond ale acelor funcții, trăim în secolul în care cei de la Google sunt mândri de faptul că noile Pixel 5, Pixel 4A și Pixel 4A 5G vor veni fără opțiunile de retușare a selfie-urilor activate implicit. Vor fi în continuare acolo și vei fi notificat în momentul în care faci primul selfie că le poți activa, dar gigantul din Mountain View nu mai vrea să contribuie la această deformare în masă a realității cu consecințe grave asupra psihicului uman.

Ca referință, funcția de retușare a selfie-urilor pe telefoanele Pixel, când este activat modul portret, are trei variante, dezactivată, natural sau subtil și Smooth (fin). Implicit era activată varianta din mijloc, ”Natural”. Aceasta îți ascundea o parte importantă din riduri și ascunde câteva pete de pe ten.

Până să ia decizia detaliată mai sus, cei de la Google au realizat propriile studii iar concluziile au fost clare. Filtrele de înfrumusețare au un impact negativ asupra sănătății mentale a utilizatorului.

google pixel 5 retusare

Citește și: