Cel mai bun telefon cu Android: totul despre Google Pixel 5, înaintea lansării oficiale

Cel mai bun telefon cu Android: totul despre Google Pixel 5, înaintea lansării oficiale

Telefoanele Google nu sunt la fel de populare precum cele de la Samsung, Apple sau Huawei, dar dacă ești un fan al sistemului de operare Android, nu trebuie să te uiți în altă parte.

Oficialii Google se pregătesc de lansarea celui mai nou smartphone din portofoliu. Deși nu a avut încă de un comunicat oficial în ceea ce privește disponibilitatea, mai multe particularități pe marginea acestui subiect au ajuns online de la Vodafone Germania. Din câte se pare operatorul de telefon se va numără printre primii comercianți ai noului Google Pixel 5.

Cei care sperau la un Google Pixel 5 XL vor fi dezamăgiți. Nicio informație despre acel gadget nu a ajuns pe internet și mai multe voci sunt de părere că gigantul din Mountain View se va rezuma la un singur telefon de top în 2020.

Dacă informațiile de la Vodafone Germania se dovedesc a fi adevărate, Google Pixel 5 va fi dezvăluit în mod oficial pe 25 septembrie. Tot atunci, va fi anunțată și versiunea compatibilă cu 5G de Pixel 4a. Nu este foarte clar dacă va exista și o versiune albă a aparatelor, dar momentan au scăpat online particularități doar despre modelel negre.

În ceea ce privește specificațiile tehnice și prețul, YouTube-ul Techcheck este de părere că Pixel 5 va avea un preț de achiziție de 630 de euro. La interior, partea de performanță va fi asigurată de un Snapdragon 765 de la Qualcomm. Dacă acest detaliu tehnic este corect, e un pic ciudat faptul că Google îți cere un preț premium pe un smartphone cu un procesor mainstream. Ca referință, Pixel 4, lansat la 730 de euro și achiziționabil acum la 530 de euro are un procesor Snapdragon din seria 8.

Pixel 4a 5G va avea un preț de 487 de euro, cu aproximativ 150 de euro mai multe decât versiunea standard a gadgetului. De acești bani, nu vei primi însă doar conectica 5G, ci un procesor nou, Snapdragon 765G în loc de 730G în versiunea standard și un ecran mai mare, 6,1-6,2 inci în loc de 5,81 inci.

Citește și: