Cea mai bună soluție să-ți transformi televizorul într-unul smart, online: de ce e special noul Chromecast

Cea mai bună soluție să-ți transformi televizorul într-unul smart, online: de ce e special noul Chromecast

Google a făcut o treabă foarte proastă în ultimele săptămâni în a păstra secrete legate de lansările iminente. Acum, a scăpat pe internet și viitorul Chromecast.

În mod tradițional, dispozitivele de tip Chromecast au funcționat doar prin intermediul unui smartphone de pe care oglindeai conținut pe TV. Nu aveau telecomandă și nu puteau fi activate fără un telefon cu Android. Această realitate se va schimba odată cu lansarea noi generații.

Intitulat Chromecast with Google TV, noul gadget care nu a fost încă dezvăluit în mod oficial de către Google, a ajuns deja în unele magazine. În SUA, cineva a reușit să-l cumpere de la un Target, un lanț de magazine precum Altex. Imediat după, cumpărătorul u/fuzztub07 a făcut o serie de postări pe Reddit.

Astfel, poți vedea dongle-ul efectiv HDMI, telecomanda cu doar câteva butoane, cablul de încărcare și încărcătorul la priză. Acesta din urmă îți este util dacă nu ai un port USB la TV prin intermediul căruia să-l alimentezi cu energie electrică.

În mod previzibil, cel puțin vizual, gadgetul nu este revoluționar. Cu toate acestea, s-ar putea să fie cea mai ieftină și atrăgătoare soluție pentru a transforma un TV vechi într-unul inteligent. Este bun mai ales pentru vârstnicii care nu se obișnuiesc prea ușor cu ideea utilizării unui smartphone pentru a interacționa cu televizorul.

Din clipul scurt cu interfața, sistemul de operare pare să fie Android TV 10. Este important de reținut că, deși te poți juca câteva jocuri pe el, nu suportă serviciul de streaming Google Stadia pentru jocuri.

În magazine, în mod oficial, ar trebui să ajungă peste câteva săptămâni. Prețul pare să fie de 50 de dolari, iar în privința performanțelor hardware, se pare că sunt suficiente pentru a trimite un conținut video 4K/HDR pe televizoare compatibile. Ca un detaliu drăguț, poate funcționa în tandem cu căști Bluetooth, dacă nu vrei să-ți deranjezi partenerul de viață pe parcursul nopții.

Scrolling through the chromecast UI for those that were interested from r/googlehome

Citește și: