16 ian. 2018 | 21:00

Google Chromecast îți strică rețeaua wireless din casă

ACTUALITATE
Google Chromecast îți strică rețeaua wireless din casă

Nimic nu este mai frustrant decât un gadget care îți complică viața, în loc să ți-o facă mai ușoară. Din păcate, în această categorie intră Google Chromecast. 

Cei de la Google au o intrat deja de câțiva ani în producția de hardware. Întâi a fost vorba de perifericele Chromecast, urmate ulterior de tablete, telefoane și boxe inteligente. La bază, un Chromecast poate fi folosit pentru oglindirea conținutului de pe un telefon sau tabletă cu Android pe TV, printr-o rețea wireless. Se pare însă că o serie de astfel de gadgeturi vin la pachet cu o problemă.

În urmă cu aproximativ 24 de ore, detaliam scenariul trist în care boxele atrăgătoare Google Home Max îți blochează complet rețeaua wireless din casă și ești nevoit să îți repornești toate echipamentele de rețelistică. La momentul respectiv, s-a crezut că sunt afectate mai ales persoanele care utilizează un router TP-Link Archer 7.

Conform celor de la Myce.com, mai multe dintre gadgeturile create de Google au început să aibă un impact dezastruos asupra rețelelor Wi-Fi ale utilizatorilor. Pe lângă mai multe dispozitive din seria Google Home, posesori ai stick-urilor HDMI Google Chromecast sunt afectați. Deși raportul inițial a menționat routerele TP-Link, acum au fost raportate situații neplăcute din partea utilizatorilor de ASUS, Linksys, Netgear, Synology și nu numai.

Ca o confirmare a faptului că nu este vorba doar de un zvon, oficialii TP-Link și Linksys au confirmat că există o problemă de interacțiune între echipamentele lor de rețelistică și produsele Google. Pentru Archer C7, TP-Link a lansat un firmware beta care ar trebui să remedieze problema, dar se pare că nu are o rată de succes de 100%.

Nici un oficial Google nu a comentat pe marginea subiectului și nu se știe momentan de ce au apărut aceste cazuri la câteva luni de la lansarea produselor efective. Nu este exclus să fie vorba de o actualizare de firmware defectuoasă împinsă de Google de curând către aparatele sale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele