BMW renunță să mai producă cea mai spectaculoasă mașină din portofoliu: a apărut în Misiune Imposibilă

BMW renunță să mai producă cea mai spectaculoasă mașină din portofoliu: a apărut în Misiune Imposibilă

BMW a decis să înceteze producția la una dintre cele mai spectaculoase mașini din portofoliu. Futuristul BMW i8 are deja șase ani pe piață, dar bavarezii au decis să renunțe la el.

BMW i8 a fost primul plug-in hibrid creat vreodată de nemți. În momentul în care a ajuns la târgurile auto de pe întregul mapamond sub formă de concept, nimeni nu se aștepta să fie lansat vreodată, cu atât mai puțin, păstrându-și designul.

În mod absolut surprinzător însă, asta s-a întâmplat. Mașina s-a transformat într-un model de serie cu o combinație dintre o baterie generoasă litiu-ion și un motor în trei cilindri care putea fi responsabil de accelerarea de la 0 la 100 kilometri pe oră în 4,4 secunde. După șase ani de vânzări mai mult decât decente însă, oficialii fabricii BMW din Leipzig, Germania, au decis să nu mai creeze niciun exemplar nou începând cu luna aprilie a acestui an.

Ca un scurt istoric, BMW i8 a fost un model de referință și tranziție pentru filozofia brandului german. Primul din seria i8, respectivul autovehicul a anunțat o schimbare de design care ulterior s-a reflectat în toate mașinile de top ale nemților. Fără să te chinui, vezi multe similarități conceptuale între un BMW i8 și un BMW Seria 8.

În plus, toate tehnologiile și funcțiile futuriste pe care le-am văzut pentru prima oară la i8, acum s-au propagat în modele mai accesibile. În contextul în care nu și-au permis foarte mulți prețul extravagant al hibridului, acest trend era previzibil. Până și întregul mecanism de motorizare hibrid din i8 a fost adoptat ulterior de multe mașini semnificativ mai ieftine.

În ceea ce privește popularitatea efectivă, BMW a comercializat aproximativ 20.000 de exemplare de i8 din 2014 și până în prezent. Cifra este mai spectaculoasă decât pare la prima vedere din cauza prețul de pornire de 147.500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: