Următorul model BMW i8 va avea un motor mult mai puternic

Următorul model BMW i8 va avea un motor mult mai puternic

A doua generație de BMW i8 ar urma să ofere performanțe mult mai bune.

Când BMW i-a făcut lumii cunoștință cu i8 pentru prima dată, în 2014, acesta a schimbat percepția oamenilor cu privire la mașinile hibride, care funcționează parțial pe bază de electricitate. Performanțele super-mașinii erau impresionante din toate punctele de vedere și, în ciuda prețului de 160.000 de dolari, i8 era relativ ieftin de întreținut, deoarece consuma foarte puțin. Motorul pe baza de combustibil era de 1.5 litri, cu trei cilindrii, la fel ca acela pe care îl întâlnim la un Mini Cooper.

Împreună cu cele două motoare electrice incluse, puterea mașinii trecea de cifra de 360 de cai putere, fiind astfel capabilă să atingă viteza de 100 km/h în doar 4,4 secunde. Însă, în cazul noului model, lucrurile s-ar putea schimba în mod considerabil. Astfel, dacă ar fi să le dăm crezare jurnaliștilor de la Carscoops, următorul BMW i8 ar putea avea nu mai puțin de 750 de cai putere.

Noul i8 ar putea fi lansat în anul 2022, sau cel mai târziu, în anul 2023, iar producătorii ar putea renunța complet la motorul cu ardere internă, pentru a se folosi de trei motoare electrice. Astfel, autonomia mașinii ar putea ajunge la 482 de kilometri. Într-adevăr, aceasta ar fi cu 10 kilometri mai mică decât autonomia actuală, însă, având în vedere puterea adițională, sacrificiul este unul minor. Mai mult decât atât, următorul i8 ar putea include și un sistem activ de suspensii, care ar scana drumul din față pentru a se ajuta într-un mod corespunzător. Asta ca să nu mai menționăm și schimbările în materie de design.

BMW i8 a fost primul automobil de serie din lume care a fost echipat cu faruri laser. Farurile BMW cu laser sunt 30% mai eficiente din puncte de vedere energetic decât farurile LED și furnizează o putere de luminare a traseului considerabil mai mare, cu o rază a fasciculului de până la 600 de metri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: