BMW i8 Roadster – bolidul electric apare în primul teaser oficial

BMW i8 este cea mai atrăgătoare mașină electrică de la BMW, dar în curând va apărea o ediție decapotabilă a bolidului intitulată BMW i8 Roadster.

Trendul mașinilor electrice a devenit imposibil de ignorat. Tot mai mulți producători de automobile sunt nevoiți să intre în acest domeniu pentru a-și menține relevanța în piață. Fenomenul este foarte similar cu cel prin care trec producătorii de ceasuri clasice de sute de ani care se simt nevoiți să aducă pe piață smartwatch-uri.

În cazul celor de la BMW, bavarezii au început să investească de aproape 10 ani în acest domeniu, dar abia de curând au început să se vadă roadele efortului. Până la această oră, conform unei statistici recente publicate pe Autoblog, BMW a investit 5,5 miliarde de euro în dezvoltarea de mașini electrice. Mai mult decât atât, a încercat să-și eficientizeze un pic procesul de producție pentru a se adapta cerințelor din piață.

Cei de la BMW sunt atât de serioși în privința pieței de mașini electrice, încât, deși au renunțat la BMW i5 electric, au anunțat deja că vom avea parte în curând de un BMW Seria 3 cu același tip de propulsie. Ideea din spatele gestului este că Seria 3 are deja un număr semnificativ de fani, iar costurile de promovare vor fi mai mici.

În privința vârfului său de gamă din domeniul mașinilor electrice, BMW i8 se pregătește să ajungă pe piață într-o nouă iterație. BMW i8 Roadster a fost dezvăluit oficial pentru prima oară în clipul de mai sus. ,,Plăcerea condusului unei decapotabile – silențioasă și cu zero emisii.” Teaserul are doar câteva minute, dar reușește să transmită un mesaj destul de bine pus la punct.

BMW i8 Roadster este un concept foarte vechi al BMW, versiunea concept ajungând online pentru prima oară în 2012. Ca specificații, cel mai probabil vor fi identice cu cele ale variantei standard – 357 cai putere și o accelerare de la 0 la 100 kmph în doar 4,2 secunde. În ceea ce privește disponibilitatea, va ajunge probabil în magazine în 2019.

Alexandru Puiu
07:44 05.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video