Atenția la Blue Air: zboruri anulate fără preaviz și returnarea banilor, imposibilă

Atenția la Blue Air: zboruri anulate fără preaviz și returnarea banilor, imposibilă

Vara aceasta ar fi recomandat să rămâi în țară, iar cea mai recentă dovadă a acestei realități vine de la Blue Air. Compania anulează zboururi și nu mai are bani să returneze clienților.

În România, Blue Air este una dintre cele mai populare companii low cost, dacă nu cumva e favorita românilor. Din păcate, vine la pachet cu multe probleme, iar experiența zborului este cea mai mică dintre ele.

De câteva luni, foarte mulți așteaptă returnarea banilor pentru zborurile anulate. Unii au fost șocați să afle că au ajuns în aeroport și, fără să fie contactați în acest sens, zboruri care s-ar fi putut desfășura în ultimele săptămâni, au fost anulate și ele.

Pagina de Facebook și contul de email al Blue Air au fost asaltate cu plângeri în ultimele săptămâni. Sute de români se plângă că au descoperit abia după ce au ajuns la aeroport că zborurile lor cu această companie aeriană au fost anulate. Unii reclamă neprimirea despăgubirii financiare pentru zbourile anulate în pandemie nici măcar după câteva luni.

Ca întreaga experiență să fie și mai tristă, cei mai mulți dintre clienții dezamăgiți nu au reușit să intre în contact cu nimeni de la companie. De partea cealaltă a baricadei, oficialii Blue Air recunosc faptul că sunt depășiți de situație, iar în privința banilor, insistă pe faptul că nu au de unde.

Cel mai recent episod trist legat de serviciile Blue Air a fost înregistrat vineri, când câteva zeci de români au sperat să ajungă la Lisabona și au aflat abia când au ajuns la Otopeni că zborul respectiv nu mai exista pe nicio listă. Cei mai mulți insistă că nu au fost anunțați în prealabil e această situație. La fel s-a întâmplat și cu zborul Hamburg – București din 27 iunie.

De multe ori, check-in-ul online a fost imposibil în ultimele săptămâni, în contextul în care plătești în plus să-l faci la aeroport. Nici la numerele afișate pe pagina operatorului aerian nu răspunde nimeni. Ca să-ți formezi propria opinie despre situația dezastruoasă a Blue Air aruncă o privire pe comentariile de pe pagina de Facebook a operatorului aerian.

Citește și: