09 sept. 2020 | 13:44

Armata americană a creat câini robot pentru a păzi baza Forțelor Aeriene

ACTUALITATE
Armata americană a creat câini robot pentru a păzi baza Forțelor Aeriene

Air Force a creat „câini robot” cu patru picioare, pentru a-și apăra perimetrele, în timpul unui recent test pe teren, relatează The Drive.

„Câinii robot” testați de Forțele Aeriene se numesc Vision 60 și au fost construiți de Ghost Robotics. Dacă ai văzut serialul SF, seamănă un pic cu personajele din episodul „Metalhead” din „Black Mirror”. Aceștia sunt concepuți pentru a efectua misiuni de inspecție, supraveghere sau cartografiere la distanță, după cum raportează The Drive, și ar putea fi folosiți și pentru a patrula perimetrul la bazele aeriene.

„Partenerii strategici pot construi soluții specifice (Quadrupedal Unmanned Ground Vehicles) pentru practic orice caz de utilizare, cu alegerea senzorilor, a aparatelor de radio și chiar a dimensiunii robotului pentru a se potrivi cerințelor specifice, prin licențierea proiectelor noastre de referință”, conform site-ului web Ghost Robotics.

Advanced Battle Management System (ABMS), un sistem de partajare a informațiilor în timp real

Punctul culminant al demonstrației a fost utilizarea mai multor senzori distribuiți pentru detectarea și doborârea rachetelor de croazieră rusească simulate. Sistemul implică rețele 4G și 5G, sisteme de cloud computing și sisteme de AI pentru a oferi un nivel fără precedent de conștientizare situațională și curs de acțiune în luarea deciziilor.

ABMS este o prioritate de top pentru modernizarea Departamentului Forțelor Aeriene, care este alocat 3,3 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pentru dezvoltarea și implementarea arhitecturii și a sistemelor conexe. Liderii forțelor aeriene citează sistemul ca fiind una dintre cele mai presante capabilități de succes în mai multe teatre cheie de operațiuni.

Câinii roboți sunt doar o parte relativ mică din sistemul ABMS mult mai mare al Forțelor Aeriene.

Este o întreprindere destul de mare – Air Force a obținut 3,3 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pentru a dezvolta sistemul de gestionare a luptei. „Războiul modern necesită date și informații oriunde pe Pământ”, a spus șeful operațiunilor spațiale John Raymond în declarație. „Adversarii potențiali investesc puternic în aceste domenii și trebuie să exploatăm noi abordări pentru a susține avantajul”, a completat el.