14 iul. 2020 | 11:00

Apple se apucă de case pentru nevoiași: suma fabuloasă investită în locuințe accesibile

ACTUALITATE
Apple se apucă de case pentru nevoiași: suma fabuloasă investită în locuințe accesibile

Deși s-ar putea să asociezi compania Apple cu laptopuri și telefoane la suprapreț, mai mult decât cu acte caritabile, gigantul face investiții semnificative în case accesibile.

Nu mai puțin de 2,5 miliarde de dolari vrea să investească Apple într-un programe elaborat de locuințe pentru nevoiași pe teritoriul Californiei. În contextul în care statul american are o problemă majoră cu oamenii străzii, iar prețul locuințelor a explodat din cauza lucrătorilor din Silicon Valley, gigantul din Cupertino vrea să participe financiar la remedierea situației neplăcute.

Până la finele anului, Apple va investi nu mai puțin de 400 de milioane de dolari în proiecte de locuințe accesibile, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a companiei. O parte din bani vor fi alocați și programelor de finanțare similare cu Prima Casă în România, dedicate celor care încearcă să-și cumpere prima locuință. Pe parcursul câtorva ani, Apple va ajunge să cheltuiască 2,5 miliarde de dolari pe acest proiect dedicat binelui comunității.

În practică, cei 400 de milioane vor fi utilizați într-un parteneriat cu Housing Trust Silicon Valley pentru a crea 250 de case accesibile în regiunile North, East și South Bay. În același timp, compania condusă de Tim Cook va crea un fond special de asistență ipotecară împreună cu California Housing Finance Agency (CalHFA). O parte din bani vor merge și la fundația Destination: Home pentru a ajuta oamenii străzii.

Noul program inițiat de Apple vizează mai ales anumite segmente din populație. Este vorba de veterani, oameni ai străzi, oameni care au fost oameni ai străzi și persoane cu handicap. În anumite cazuri, vor fi ajutați financiar și profesori sau pompieri. Colaborarea cu CalHFA este menită să faciliteze programe care să reflecte diversitatea regiunii din SUA. Ca referință, în California, aproximativ 65% din populație este hispanică, de culoare, asiatică, amerindiană sau insulară din regiunea Pacifică.

Efortul financiar al Apple vine în completarea gesturilor similare ale Microsoft și Google din anii trecuți. Compania fondată de Bill Gates a investit 500 de milioane de dolari pentru a remedia problema locuințelor din Seattle. Google a cumpărat teren de 750 de milioane de dolari pentru locuințe accesibile și a investit 250 de milioane de dolari pentru a facilita construcția a 5000 de locuințe accesibile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele