Aplicația Microsoft Office pentru mobile îți pune toate funcțiile utile într-un loc, gratuit

Aplicația Microsoft Office pentru mobile îți pune toate funcțiile utile într-un loc, gratuit

Se lucrează de câțiva ani la ea, dar aplicația de tip all-in-one Microsoft Office este acum disponibilă pentru descărcare și poate fi testată de către orice utilizator de iPhone sau Android.

În mod oficial, noua aplicație intitulată Microsoft Office a fost anunțată în luna noiembrie a anului trecut. De atunci, a putut fi experimentată într-o versiune beta, disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori. La această oră însă, toate particularitățile se pare că au fost finisate suficient de bine încât să fie lansată public, pentru oricine. Inițial, s-a lansat versiune de Android în Google PlayStore. Între timp, utilizatorii de iPhone au început să o găsească pe Apple AppStore. 

Este important de reținut că noul Microsoft Office nu a fost optimizat pentru tablete în mod oficial. Nu există o versiune de iPad, iar optimizările pentru tabletele cu Android sunt sumare spre inexistente.

După cum îi spune și numele, această aplicație îți aduce într-un singur loc, o singură fereastră, funcționalitatea Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Dincolo de un manager de fișiere centralizat însă, progrămelul te ajută să creezi fișiere noi sau să le deschizi pe cele pe care le ai dintr-o varietate foarte mare de surse, precum Google Drive, One Drive, iCloud, Dropbox sau Box.

Pentru că îți sunt afișate la început documentele cu care ai interacționat de curând, Microsoft speră să te ajute să fii mai eficient în a-ți găsi documentele și în a crea altele noi. La baza aplicației, există un buton mare marcat cu plus care îți pune la dispoziție trei oțiuni, Note pentru o notiță nouă, Lens pentru o fotografie sau colaj de fotografii și Document, pentru inițierea unui fișier nou în formatul dorit. În mod suprinzător, nu există nicio referință la OneNote în acest program. Ca un detaliu drăguț, dacă obișnuiești să interacționezi des cu PDF-uri, Microsoft Office te lasă să semnezi PDF-uri de mână și să transformi document uzuale în PDF-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: