Microsoft Office 2019, lansat oficial: este disponibil pentru Windows și Mac

Microsoft Office 2019, lansat oficial: este disponibil pentru Windows și Mac

Microsoft Office 2019 a fost lansat în mod oficial de către gigantul din Redmond și este disponibil în aceeași zi pentru Windows și macOS.

Microsoft Office 2019 este cea mai recentă versiune a popularei suite de aplicații pentru birou. Include programele de care ai nevoie într-o varietate foarte mare de circumstanțe. Versiunea anterioară de Office a fost intitulată Office 2016 și s-a lansat spre finele lui 2015.

Pe lângă faptul că a fost disponibil în beta pentru o perioadă de timp destul de lungă, Office 2019 include majoritatea funcțiilor care au fost introduse în Office 365 în ultimii doi ani. Ca referință, Microsoft oferă pachetul Office în două variante. Dacă plătești un abonament lunar sau anual, te bucuri în permanență de cea mai recentă versiune a aplicațiilor de birou. Dacă optezi pentru o achiziție nouă, vei avea versiunea completă de office disponibilă în momentul în care ai cumpărat software-ul cu pricina.

În orice caz, Microsoft Office 2019 include update-uri majore pentru Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Project, Publisher, Access și Visio. Dacă vrei să-l cumperi, ar trebui să fie disponibil la majoritatea comercianților de software Microsoft, atât ca licență unică, cât și sub forma unui pachet dedicat afacerilor mai mici sau mai mari.

Oficialii gigantului american au simțit nevoia să insiste asupra faptului că, după momentul lansării, Office 2019 nu va mai beneficia de actualizări de funcționalitate. În schimb, va avea doar update-uri de securitate și eventuale remedieri de buguri.

Ca funcționalitate, Office 2019 va include un mecanism mai elaborat pentru a profita de utilizarea diverselor forme de input pe care le avem la dispoziție în 2018, inclusiv stylusuri inteligente cu diferite grade de presiune. În plus, prin Read Aloud și Text Spacing, îți va fi mai ușor să parcurgi informația din interiorul anumitor documente.

Este important de reținut că aceasta nu va fi ultima versiune standalone de Microsoft Office. Deși producătorul speră ca toți utilizatorii serviciilor sale să fie abonați la Office 365 la un moment dat, a promis că va mai mai oferi o versiune de Office peste câțiva ani.

Citește și: