Anunțul zilei de la WhatsApp: toți românii trebuie să afle urgent. De acum e clar pentru toată lumea

Anunțul zilei de la WhatsApp: toți românii trebuie să afle urgent. De acum e clar pentru toată lumea

WhatsApp rămâne în urmă – actualizările promise de mult pentru a livra o aplicație iPad și clienții reali pentru Mac-uri și PC-uri nu s-au materializat încă.

În ultimele luni, a existat un flux continuu de indicii că această nouă funcționalitate este în curs de dezvoltare, dar în afară de o extindere a apelurilor video pe smartphone și unele progrese limitate în ceea ce privește plățile de la persoană la persoană, am văzut puține schimbări în ceea ce privește aplicația folosită de 2 miliarde de persoane.

WhatsApp câștigă teren: introduce o actualizare surprinzătoare

În timp ce principala amenințare la adresa WhatsApp provine în mod clar din partea  iMessage de la Apple, în realitate WhatsApp este cu mult înaintea domeniului atât în utilizare, cât și în baza de utilizatori.

Dar, în ultimele luni, creșterea rivalului său mult mai mic Signal a fost un motiv de îngrijorare. Signal oferă acces autentic pe mai multe platforme, o modalitate sigură de a transfera istoricul chat-urilor pe dispozitive noi și, cel mai recent, apeluri vocale și video de pe desktop pentru a răspunde nevoii noastre tot mai mari de apeluri video sigure, de acasă.

Nimic din toate acestea nu a ajuns încă în mixul WhatsApp. Dar acum pare că WhatsApp își grăbește propria opțiune de apelare desktop, după ce Signal și-a lansat versiunea în urmă cu doar câteva săptămâni. Funcționalitatea de apel propusă de WhatsApp este discutată de ani de zile, însă momentul acesta este o coincidență interesantă.

Apel video pe desktop prin WhatsApp sau Facebook?

WhatsApp are deja acces la Messenger Rooms ale Facebook, care pot fi acum folosite chiar din WhatsApp și care fac parte din masterplanul Facebook de a combina diversele platforme de mesagerie într-un gigant integrat.

Dar aceste “camere” nu sunt criptate end-to-end și, la fel ca gazda lor Facebook Messenger, sunt cel mai des evitate pentru orice lucru privat sau sensibil. WhatsApp ar trebui să se descurce mai bine.

Capturile de ecran partajate de WABetaInfo afișează pictograme de apeluri video și vocale în partea de sus a clientului web / desktop, cu ferestre pop-up separate pentru un apel primit și starea în apel.

apeluri desktop whatsapp

WABetaInfo spune că “este inclus și suportul pentru apelurile de voce și video de grup”, care este un adevărat diferențiator față de oferta Signal, care rămâne la servicii doar pentru apeluri de la persoană la persoană în această etapă.

Apelurile de grup WhatsApp – voce și video – sunt complet criptate end-to-end și permit în prezent până la opt persoane într-un apel.

În absența unei aplicații desktop reale sau a comutării la criptarea multiplă, apelurile pe WhatsApp vor fi direcționate printr-un link pe telefon, care poate fi apoi preluate pe desktop.

Cu toate că acest lucru poate fi deranjant, adevărata provocare pe care WhatsApp trebuie să o rezolve este mesajele criptate end-to-end pe mai multe dispozitive, care ar permite o aplicație autentică pentru desktop (precum și tabletă) și care s-ar potrivi cu funcționalitatea oferită deja de iMessage și Signal.

Deoarece iMessage oferă acest acces multiplu criptat end-to-end, utilizatorii care fac upgrade la noul iPhone 12 pot face acest lucru în siguranță, încărcându-și istoricul mesajelor în acest proces. Abordarea recomandată de WhatsApp este de a utiliza o copie de rezervă iCloud care nu se încadrează în protecția sa criptată end-to-end și astfel ridică o preocupare serioasă de securitate pentru utilizatori.

iMessage a spart în esență enigma cu care WhatsApp pare să se lupte, partajând cheile de criptare între dispozitivele de încredere ale unui utilizator. Acest lucru nu numai că permite accesul independent de pe mai multe dispozitive, ci oferă și o copie de rezervă în timp real a mesajelor, ceea ce înseamnă că nu este necesar un fișier de copiere real o dată pe zi. Apple a livrat acest lucru, menținând în același timp criptarea end-to-end la care nici platforma nu deține o cheie.

În ciuda creșterii numărului mult mai mic de instalări pentru Signal și a îmbunătățirilor recente aduse iMessage numai pentru Apple, spațiul de mesagerie rămâne securizat pentru WhatsApp, dar va trebui să acționeze rapid și să implementeze aceste îmbunătățiri ale funcționalității mult așteptate.

Citește și:
Etichete: