iPhone 12, mai lent decât iPhone 11: detaliile vor supăra utilizatorii amatori de performanță

iPhone 12, mai lent decât iPhone 11: detaliile vor supăra utilizatorii amatori de performanță

În weekend, au ajuns online primele rezultate la testele de performanță ale procesorului din iPhone 12 în benchmark-ul AnTuTu. Acestea au confirmat o realitate un pic ciudată.

Noile iPhone 12 și iPhone 12 Pro utilizează la interior un procesor Apple A14 Bionic. În teorie, același procesor este și iPad Air (2020). În practică, versiunea din iPad este un pic mai sprintenă, pentru că are mai mult loc de răcire și, implicit, poate funcționa la frecvențe mai mari.

În trecut, în iPad Pro am văzut versiuni ale procesoarelor din iPhone cu sufixul X, precum Apple A12X. Acelea aveau două nuclee semnificativ mai mari și un procesor grafic sau GPU mult mai sprinten. Nu este însă cazul acestor diferențe când vorbim de noul Apple A14. Acesta pare să fi aproape identic pe iPhone 12 și iPad Air 2020. Există un Apple A14X în lucru, dar cel mai probabil îl vom vedea luna viitoare într-un nou MacBook de 12 inci.

Dincolo de detaliile de fond, importantă este performanța, iar când vine vorba de acest capitol, cei de la AnTuTu au confirmat o realitate cel puțin ciudată, când iPhone 12 este testat alături de un iPhone 11 Pro.

Deși în specificațiile oficiale procesorul grafic GPU din iPhone 12 este mai rapid cu aproximativ 8% decât Apple A13 din iPhone 11 Pro, realitate pare să fie alta. Versiunea de Apple A14 din iPad Air este cu adevărat mai sprintenă decât SoC-ul din iPhone 11 Pro, pentru că lucrează la frecvențe mai mari. GPU-ul din iPhone 12 este însă mai lent decât cel din iPhone 11 Pro de acum un an.

Diferența nu este fabuloasă și este improbabil să te afecteze teribil, dar arată prost pentru Apple. În același timp, este important de reținut că iPhone 12 și iPad Air (2020) a aceeași cantitate de 4GB RAM și o memorie internă de 256GB, deci de acolo nu au cum să vină diferențe. În plus, iPhone 12 și iPhone 11 Pro au ecrane cu parametri similari, 60Hz.

Una peste alta, pentru gaming, iPhone 12 nu sună ca o afacere atât de bună. Rămâne să revedem testele când iPhone 12 va ajunge la primii utilizatori și vom vedea review-uri oficiale, dar este improbabil ca valorile de mai sus să fie eronate.

iphone 12 antutu test

Citește și: