Instagram, mai aproape de Facebook: schimbarea pe care nu ți-o dorești, inevitabilă

Instagram, mai aproape de Facebook: schimbarea pe care nu ți-o dorești, inevitabilă

Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram sunt toate companii deținute de Mark Zuckerberg, iar îmbinarea lor este inevitabilă, într-o formă sau alta.

Linia dintre Instagram și Facebook devine mai încețoșată ca niciodată, odată cu propagarea unei noi actualizări care va facilita transmiterea de mesaje din Instagram către contactele tale din Messenger. Oficialii gigantului american au început testele pe marginea acestui subiect în această vară, sub formă de experimente. Din păcate pentru cei care au o problemă cu această îmbinare, modificarea va ajunge la toți utilizatorii de mesagerie pe Instagram în lunile următoare.

Singurul avertisment pe care îl vor primi utilizatorii pe marginea acestui subiect ține de o notificare pe care o poți vedea în imaginea de mai sus. Aceasta nu este neapărat transparentă și este prezentată doar ca ”un nou mod de a trimite mesaje pe Instagram”. Opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt în număr de două, ”Update” pentru a accepta modificarea și ”Not now” (Nu acum), pentru a amâna implementarea ei, pentru o perioadă de timp limitată.

În orice caz, consecința majoră a acestui schimbări este că vei putea trimite mesaje din interfața Instagram utilizatorilor de Facebook care nu au un cont de Instagram. De asemenea, din momentul în care ți-ai dat acordul, utilizatorii de Messenger vor putea să scrie utilizatorilor de Instagram.

Cel puțin momentan, cei de la Facebook insistă că această schimbare radicală nu implică îmbinarea conturilor tale de Instagram și Facebook. Ei neagă până și faptul că îți vor fi îmbinate căsuțele de mesagerie. În schimb, insistă pe faptul că, dacă folosești ambele aplicații, vei putea în continuare să primești și să trimiți mesaje separat.

Pe marginea acestei tranziții, o explicație a venit de la Loredana Crișan, directorul de design de produs pentru Messenger. Aparent, cei de la Facebook vor să-ți transforme inbox-ul din Instagram într-un fel de email. ”La fel cum astăzi poți folosi un cont de Yahoo pentru a vorbi cu cineva de pe Gmail, cele două conturi vor putea comunica între ele printr-un protocol comun, Messenger.”, a explicat Crișan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: