Adevăratul cinematograf la tine acasă a devenit mai accesibil: ce înseamnă asta în 2020

Adevăratul cinematograf la tine acasă a devenit mai accesibil: ce înseamnă asta în 2020

În momentul în care am testat primul proiector cu laser și short throw, am înțeles că ideea unui cinematograf în confortul căminului nu implică o sufragerie desprinsă din Dalas și nici bani de o mașină.

La o distanță de câțiva centimetri de un perete, Hisense L5 îți proiectează o imagine HDR cu diagonala de 2,5 metri. Acesta este un proiector cu laser și o tehnologie de proiecție ultra short-throw. Aceasta din urmă face referire la distanța infimă pe care o necesită pentru a-ți umple peretele cu imagini comparabile cu cele de pe un TV incredibil de scump.

Când a fost dezvăluit în prima fază, la CES 2020, se vehicula că prețul său va gravita în jurul cifrei de 5000 de dolari. Între timp, valoarea de achiziție nu doar a scăzut la 4000 de dolari, dar în acești bani primești și un ecran de proiecție cu diagonala de 100 de inci (2,54 metri) cu ALR, abilitatea de a respinge lumina ambientală. Doar prețul panoului de proiecție gravitează în jurul cifrei de 500 de dolari.  Ca referință, la aceeași bani îți iei un TV Sony cu diagonala de 2,15 metri. Dacă ți se pare că cele două nu sunt comparabile din prisma calității imaginii, te înșeli.

Hisense L5 vine la pachet cu un sistem de operare Android TV pentru a-ți deschide porțile către toate aplicațiile tale favorite. Are o sursă de lumină laser care care promite să emită până la 2700 de lumeni pentru aproximativ 25.000 de ore de vizionare. Acea putere luminoasă spectaculoasă este responsabilă de certificările HDR10 și HLG, două tehnologii care atestă că ceea ce vezi pe ecran va fi ceea ce și-a propus regizorul. Poate reproduce 83% din gamutul de culoare DCI-P3.

Are nevoie de 25 de centimetri distanță de perete pentru a-ți tăia respirația cu diagonala de 2,5 metri. Are incluse difuzoare de 30 de watti, iar dacă te încântă comenzile vocale, micul gigant include suport pentru Google Assistant.