Hisense a lansat un televizor de 100 de inci cu laser și costă o avere

Hisense a lansat un televizor de 100 de inci cu laser și costă o avere

Televizoarele moderne pot fi folosi o varietate semnificativă de tehnologii pentru un panou gigantic, dar Hisense a optat pentru promovarea unui TV cu laser.

Deși noul Smart TV 4K de la Hisense include TV în titlu, de fapt este vorba de un proiector Ultra Short Throw cu laser și un panou de proiecție foarte performant. Chiar și în acest condiții, promovarea nu este neapărat o deformare a realității, având în vedere că vorbim de un pachet complet ce îți poate înlocui fără probleme TV-ul actual și poate fi folosit în orice condiții. După cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, nu ai nevoie decât de câțiva centimetri de perete pentru a genera o imagine spectaculoasă, fără margini, indiferent de cantitatea de lumină ambientală.

Noul Hisense 100L8D poate fi comandat deja de pe site-ul companiei la prețul de 9999 de dolari. În teorie, pentru că vorbim de un proiector, nu te restricționează nimeni să obții o imagine cu o diagonală semnificativ mai mare decât cea de 100 de inci recomandată de producător. Doar la acea diagonală ai însă panoul de proiecție optimizat inclus în pachet. Ecranul este realizat de Screen Inovations.

Ca specficații, pe lângă rezoluția nativă 4K Ultra HD, la 10.000 de dolari, 100L8D este fratele mai mic al 100H10D. Modelul de 13.000 de dolari anunțat în luna ianuarie a acestui an la CES folosește o rețetă similară cu cea de mai sus, dar include și suport pentru conținut video HDR10. Din păcate, nici un format HDR nu este inclus pe lista de specificații a modelului anunțat astăzi.

Pentru a te asigura că vei avea o imagine impecabilă în orice condiții, noul TV va fi folosi o sursă laser de lumină cu o putere specificată de 3000 de lumeni. În timp, ar trebui să funcționeze fără probeleme aproximativ 20.000 de ore. Cei de la Hisense au promis o reproducere cât mai precisă a culorilor combinate cu posibilitatea afișării unui gamut cât mai larg. Ca bonus, în prețul foarte generos, este inclus și un sistem audio 2.1 de la Harman Kardon cu o putere specificată de 110Wați.