HiSense U30 este cel mai interesant telefon de la CES: Care sunt premierele

HiSense U30 este cel mai interesant telefon de la CES: Care sunt premierele

Dacă ai în vedere numărul fabulos al lansărilor și premierelor de la CES, este foarte probabil să-ți scape câte un gadget precum HiSense U30, mai ales că nu provine de la o companie populară.

CES 2019 din Las Vegas se pare că este evenimentul pe care îl vom ține minte datorită unor producători mai puțin cunoscuți. Ieri a fost cazul primului telefon pliabil intitulat Royale FlexPai. Deși ar fi trebui ca cei de la Samsung să ajungă primii pe piață cu un astfel de dispozitiv, nu s-a întâmplat.

Tot vizavi de o funcționalitate care ar fi trebuit introdusă de Samsung, HiSense U30 este primul smartphone care folosește o cameră principală de 48 de megapixeli cu un senzor Samsung ISOCELL Bright GM1. Având în vedere că este produs in-house de coreeni, te-ai fi așteptat să-l vezi inițial într-un smartphone actualizat precum Galaxy A7 sau A8, dar se pare că HiSense le-a luat-o înainte.

Pe lângă senzorul principal, pe spatele aparatului mai există o cameră de 5 megapixeli pentru detectarea adâncimii în fotografiile portret și, un pic mai jos, un senzor de amprentă clasic. Camera pentru selfie-uri este de 20 de megapixeli și vine perforată în ecran. Această practică va deveni probabil standard până la finele acestui an.

HiSense U30 este construit în jurul unui panou Full HD+ de 6,3 inci cu o ramă aproape inexistentă pe toate cele patru margini. Panoul efectiv este creat de Tianma. În contextul în care celelalte smartphone-uri cu display perforat pentru camera de selfie-uri au fost panouri BOE, va fi interesant să vedem cum se diferențiază în practică HiSense U30 de Samsung Galaxy A8s și Huawei Nova 4.

În orice caz, terminalul va veni preinstalat cu Android 9 Pie, acoperit de interfața proprietară Vision UI 6. Este disponibil în două configurații de memorie RAM, 6 și 8GB, iar memoria internă este fixată la 128GB, fără posibilitatea de expansiune. Acumulatorul este de 4500 mAh și e compatibil cu tehnologia Quick Charge 4.0 de încărcare rapidă. Procesorul folosit este un Snapdragon 675 de ultimă generație, o altă premieră în industrie.

Citește și: