A pierdut milioane de dolari ca urmare a protestului: mesajul directorului Amazon care și-a dat demisia

A pierdut milioane de dolari ca urmare a protestului: mesajul directorului Amazon care și-a dat demisia

Unul dintre vicepreședinții Amazon și-a dat demisia în plină pandemie pentru că nu a mai suportat modul jalnic în care sunt tratați angajații din depozite. Decizia l-a costat scump.

Nu sunt mulți oameni în lumea asta care are renunța la un milion de dolari doar pentru transmite un mesaj de protest. Tim Bray a fost director la Amazon până în urmă cu câteva zile, până când a decis să părăsească cea mai bogată companie din lume din motive etice.

La câteva zile după ce a plecat din rândurile angajaților Amazon, fostul vicepreședinte a detaliat circumstanțele care l-au forțat să ia această decizie radicală. Mai mult decât atât, a atras atenția asupra sumelor de bani pe care le-a pierdut doar pentru a transmite un mesaj în mediul online și, cu un pic de noroc, pentru a stârni un val de schimbare a politici referitoare la condițiile de lucru ale angajaților din depozitele comerciantului.

Având în vedere valorile lui Jeff Bezos, este puțin probabil ca CEO-ul Amazon să se arate sensibilizat de gestul lui Tim Bray, dar asta nu influențează importanța gestului.

”Ziua de 1 mai a fost ultima mea zi ca Vicepreședinte și Inginer la Amazon Web Services, după 5 ani și cinci luni de distracție satisfăcătoare.”, își începe Bray mesajul publicat pe pagina sa web personală. ”Mi-am dat demisia din cauza dezamăgirii că Amazon concediază persoanele care au făcut publice condițiile în care lucrează angajații speriați de Covid-19 în depozitele companiei.”, a adăugat Bray.

”Cu salariile mari din tech și cu acțiunile pe care le dețineam, asta probabil că o să mă coste peste un milion de dolari, înainte de taxe. Ca să nu menționez că am pierdut cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut, lucrând alături de oameni groaznic de buni. Sunt destul de trist.”, mai explicat Bray pe postarea de pe site-ul propriu. În final, fostul director Amazon a atras atenția asupra faptului că, dacă ar fi rămas vicepreședinte în cadrul Amazon, asta însemna că este de acord cu acțiunile companiei.

Ca referință, nu demult, Amazon a început un val de angajări de 100.000 de oameni la nivel global, cei mai mulți dintre ei în depozitele companiei. Venitul personal al lui Jeff Bezos în ultimele luni, din cauza valului semnificativ de achiziții online, a crescut cu 6,4 miliarde de dolari, iar valoarea acțiunilor comerciantului online a explodat.

Citește și: