YouTube Kids, în România: de ce e relevant un YouTube pentru copii

YouTube Kids, în România: de ce e relevant un YouTube pentru copii

YouTube Kids a fost lansată în februarie 2015, iar aplicația este disponibilă, în prezent, în 60 de țări, la nivel global. Din februarie 2019, este disponibilă și în România.

Platforma pune la dispoziția copiilor videoclipuri potrivite pentru vârsta lor, iar adulților le oferă instrumente prin care pot monitoriza activitatea pe aplicație a copiilor lor.

Copiii găsesc pe YouTube Kids toate videoclipurile preferate, de la desene animate și cântecele pentru copii, la conținut educațional. Astfel, ei pot afla răspunsurile la întrebările pe care și le pun despre natură, știință și lumea care ne înconjoară.

Aplicația YouTube Kids este disponibilă gratuit și poate fi utilizată pe telefon, tabletă sau ecrane TV, utilizând Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart. Localizarea YouTube Kids nu înseamnă doar că avem meniurile în limba română, dar include și un algoritm care are în vizor conținutul local și oferă rezultate și recomandări mai bune.

Cele mai importante caracteristici ale aplicației YouTube Kids

  • Conținut dedicat familiei: Aplicația este creată special pentru familie. YouTube Kids oferă un mediu dedicat familiei, unde copii pot urmări canale și playlist-uri organizate pe patru categorii: emisiuni, muzică, învățare, explorează.
  • Selecții ale partenerilor: Copiii pot explora canale selectate, pe numeroase teme, de la artă și lucru manual la muzică, sport și multe altele. Părinții pot alege cu ușurință la care dintre aceste selecții și teme să aibă acces copiii lor.
  • Ușurință în utilizare: YouTube Kids are imagini mari, design colorat și butoane ușor vizibile, pentru a fi mai ușor de utilizat pentru cei mici. Când părinții deschid pentru prima dată aplicația, află cum YouTube Kids filtrează și recomandă conținut.
  • Conținut aprobat de părinți: Aplicația cuprinde o serie de instrumente care să-i ajute pe părinți să administreze experiența celor mici. Modul „Conținut aprobat” permite părinților să selecteze videoclipurile și canalele disponibile copiilor. De asemenea, este foarte ușor pentru părinți să aleagă manual pe care să le excludă și pot alege dacă permit sau nu copiilor să realizeze căutări în aplicație.
  • Timpul de vizionare: Aplicația are un temporizator integrat. Astfel, părinții pot limita timpul de vizionare al copiilor în aplicație. De exemplu, pot stabili ca o sesiune de vizionare să nu depășească 30 de minute. Aplicația va anunța copilul când sesiunea s-a terminat.

Cum funcționează platforma

YouTube Kids folosește un sistem care are ca scop asigurarea unui mediu „family friendly”. Totuși, niciun sistem nu este perfect, iar în cazul în care părinții găsesc un videoclip care le ridică semne de întrebare, îl pot raporta foarte ușor. În acest mod, pot ajuta la îmbunătățirea platformei și crearea unui mediu propice pentru cei mici.

Copiii nu au nevoie de un cont pentru a folosi YouTube Kids. Aplicația nu permite încărcarea de video-uri sau comentarii la conținut, ci doar vizionarea de conținut. Aplicația YouTube Kids este disponibilă atât pentru Android, cât și pe iOS.

Citește și: