12 oct. 2018 | 13:30

Motivul evident pentru care dezvoltatorii preferă iOS în fața Android

ACTUALITATE
Motivul evident pentru care dezvoltatorii preferă iOS în fața Android

Este binecunoscut faptul că utilizatorii de iPhone cheltuie mai mulți bani pe aplicații față de cei de pe Android, dar diferența nu a fost niciodată așa de mare ca acum.

Deținătorii de smartphone-uri au cheltuit 18,2 miliarde de dolari pe aplicații și jocuri pentru telefoane în trimestrul al treilea al anului. Din această sumă, 66%, adică 12 miliarde de dolari, au venit din AppStore-ul Apple, iar Google a luat restul de 6,2 miliarde de dolari.

Practic, potrivit raportului Sensor Tower, App Store a câștigat cu aproape 93% mai mult decât Google Play în acest trimestru, cea mai mare diferență din 2014 (de atunci Sensor Tower a început să urmărească cheltuielile pe Android ) până în prezent.

În trimestrul trei al acestui an, App Store a încasat cu 23,3% mai mult decât a făcut-o în trimestrul trei al 2017. Google Play a încasat cu 21,5% în aceeași perioadă. Pentru aceste plusuri sunt responsabile aplicațiile ce se vând sub formă de abonament. Netflix rămâne aplicația cu cele mai mari venituri, pentru al treilea trimestru la rând, cu peste 243 de milioane de dolari încasați pe ambele platforme. Tinder și Tencent Video rămân pe locurile doi și trei.

WhatsApp rămâne cea mai descărcată aplicație din toată lumea, urmată de alte două produse ale Facebook (Messenger și aplicația pentru rețeaua socială). Instagram ocupă locul cinci, depășită de TikTok.

Și cheltuielile cu jocuri de mobile au crescut cu 14,9% față de anul trecut ajungând la suma de 13,8 miliarde de dolari sau 76% din veniturile totale obținute de aplicații pe ambele platforme la nivel global. App Store a luat 62% din acești bani, adică 8,5 miliarde de dolari, iar Google restul.

Jocul care produce cei mai mulți bani rămâne Honor of Kings, urmat de alte trei jocuri produse în China. Pokemon Go este jocul realizat în SUA cu veniturile cele mai mari. Fortnite este pe locul 9 pe scara profitabilității deși jocul nu era disponibil pe Android la vremea realizării topului.

Cel mai descărcat joc este Helix Jump, urmat de Rise Up și Hello Stars. PUBG Mobile ocupă locul patru.