23 ian. 2019 | 10:30

Xiaomi confirmă că are un telefon pliabil cu acest video

ACTUALITATE
Xiaomi confirmă că are un telefon pliabil cu acest video

Chinezii de la Xiaomi au confirmat cu acest video că lucrează la un telefon pliabil. Unul care se îndoaie în ambele părți.

Compania chineză Xiaomi chiar lucrează la un telefon pliabil, a confirmat Lin Bin, cofondatorul și președintele Xiaomi, printr-un mesaj video.

În acel clip îl vedem pe șeful companiei folosind un gadget de mărimea unei tablete. Asta până când îi îndoaie marginile și astfel devine un smartphone obișinuit. Interfața grafică, iconițele aplicațiilor se adaptează la formatul gadgetului ca să-ți fie mai ușor să-l folosești.

Pentru a-l face utilizabil atât ca telefon, cât și ca tabletă, cei de la Xiaomi au plasat butonul de pornire în partea de sus, astfel încât să fie accesibil când este folosit în modul lanscape, dar și în modul telefon.

Bin a scris că acest design „care oferă o experiență bună de utilizare atât ca telefon, cât și ca tabletă” este rezultatul muncii inginerilor Xiaomi. Pentru a face ca acest produs să meargă chinezii au folosit un display flexibil și un sistem de balamale.

Acesta este un prototip, însă Xiaomi consideră producerea la scară mare a acestui dispozitiv dacă feedbackul este unul pozitiv de la clienți. Producătorul chinez are în minte două nume pentru prototip (Mi Dual Flex sau Mi MIX Flex), dar este deschisă la sugestii.

Probabil va trebui să aștepți ceva timp până vei putea achiziționa acest telefon, asta dacă va trece de faza de prototip, și probabil nu va fi ieftin.

Telefonul pliabil pare a fi noua invenție a producătorilor cu care vrea să convingă clienții să renunțe la vechile telefoane. Chinezii de la Royal au prezentat primul telefon pliabil, dar este o dezamăgire, Samsung a prezentat un prototip și se pregătește să-l lanseze comercial pe 20 februarie, Motorola ar readucere celebrul Razr în acestă formă, iar Huawei și LG ar lucra și ei la un astfel de telefon.

Prima experiență cu un astfel de telefon pliabil nu ne-a plăcut în mod deosebit și suntem curioși să aflăm cu ce vor venii și alți producători.