30 oct. 2018 | 11:30

Apple mai crede în tablete și lansează două iPad Pro

ACTUALITATE
Apple mai crede în tablete și lansează două iPad Pro

Cea mai valoroasă companie din lume va organiza un eveniment în cursul zilei în New York unde este de așteptat să vedem două tablete iPad Pro, dar și noi computere.

Prin această lansare, Apple ne arată că încă mai crede în tablete și în locul acestora în viețile oamenilor. Noile iPad Pro vor reprezenta cea mai mare schimbare de la lansarea tabletelor în 2010. La fel cum iPhone X a schimbat la față iPhone-urile și noile iPad Pro-uri vor fi diferite și este de așteptat ca butonul de home să dispară, exact cum a făcut-o și pe telefoane.

Tableta va avea rame mai mici și va utiliza un sistem similar de deblocare facială ca cel regăsit pe iPhone X și iPhone Xs. Nu disperați, tableta nu va avea ecranul cresat. De asemenea, este de așteptat ca Apple să treacă la o mufă USB-C, înlocuind celebrul conector Lighting care a fost folosit pe iPhone-uri și tablete din 2012.

La interior, noile iPad-uri ar trebui să aibă procesorul Apple A12 Bionic, regăsit și pe telefoane, dar să vină cu un procesor grafic nou. Cei de la Apple speră ca noile tablete vor putea concura alături de alte produse hibride precum Surface Pro de la Microsoft sau ThinkPad X1 de la Lenovo.

Cât va cere Apple pe iPad Pro? Mult mai mult decât o face acum. La iPhone X, Apple a făcut o mutare îndrăzneață și a trimis telefonul peste pragul de 1000 de dolari și mutarea a avut succes. Deși vânzările nu au crescut, veniturile au crescut frumos datorită prețului mare. Acum, o tabletă iPad se vinde de la 650 de dolari în sus, noile iPad-uri vor avea prețuri mai mari și nu este de neașteptat ca versiunea cea mai puternică să treacă de pragul de 1000 de dolari.

Tot în cadrul evenimentului de azi este de așteptat ca Apple să reactualizeze și linia de laptopuri Mac cu procesoare noi și cu un design nou. În ciuda popularității acestuia, MacBook Air nu a mai fost actualizat din 2015, iar odată cu introducerea Mac-ului de 12 inci era de așteptat ca Apple să renunțe să mai producă MacBook Air.

Un alt produs care ar putea fi modificat este Mac Mini, desktop-ul micuț ce nu a mai fost actualizat din 2014 și care încă se vinde cu procesoare Intel Core generația a patra. Cei de la Apple vor dezvălui toate produsele în cadrul lansării de azi.

Interesant este că la două zile după eveniment Apple va dezvălui performanțele financiare din trimestrul patru al anului fiscal. Poate Apple să ajungă la venituri de 100 de miliarde de dolari în trimestrul cu sărbătorile de iarnă? Unii analiști de pe Wall Street cred că pot face asta, totuși majoritatea este de acord că suma va ajunge pe la 93 de miliarde de dolari. Până una alta, analiștii cred că Apple va avea venituri de 61,5 de miliarde de dolari în trimestrul încheiat în septembrie, cu 48 de milioane de iPhone-uri vândute.

Până când noile iPad-uri vor ajunge pe piață, ceasul Apple a devenit un obiect foarte dorit, fiind al doilea cel mai bine vândut produs al companiei, după iPhone.