Telefonul Xiaomi care vrea să ia fața Samsung Galaxy S10: ce dotări are

Telefonul Xiaomi care vrea să ia fața Samsung Galaxy S10: ce dotări are

Samsung S10 este aproape aici, dar Xioami prezintă un telefon care vrea să eclipseze smartphone-ul sud-coreenilor. Ce dotări are Xiaomi Mi 9.

La doar opt luni de la lansarea Mi 8, Xiaomi se pregătește să lanseze o nouă versiune îmbunătățită a telefonului din punct de vedere tehnic, dar și cu un nou design. Xiaomi Mi 9 este primul flagship al chinezilor pentru 2019 și se vede că firma vrea să rămână competitivă în spațiul telefoanelor performante.

Ceea ce nu s-a schimbat este modelul de business, adică să ofere telefoane la prețuri mici. Xiaomi Mi 9 ar începe de la un preț de doar 445 de dolari. Iar ceea ce primești în schimb s-ar putea să te convingă să-l cumperi.

Xiaomi Mi 9 va fi unul dintre primele telefoane care vor avea la bord noul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 855. Procesorul nu numai că este mai puternic decât versiunea anterioară, Snapdragon 845, dar este și primul procesor al companiei de 7 nanomilimetri.

Xiaomi Mi 9, performanță bună la un preț și mai bun

Procesorul are două nuclee Kryo 485 cu o frecvență de 2,84 Ghz, alte două nuclee Kryo 485 la 2,42 GHz și, în final, alte patru nuclee Kryo 485 la 1,8 GHz. Telefonul va include și procesorul grafic Adreno 640 ce ar trebui să aducă și acesta un plus de performanță.

În altă ordine de idei, vorbim de un telefon care va fi disponibil în trei variante: 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare (445 de dolari), apoi una de 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare (490 de dolari) și o variantă cu 12 GB RAM și 256 GB stocare (600 de dolari).

Xiaomi Mi 9 are un ecran de 6,39 inci cu un panou AMOLED FHD+ de la Samsung cu acea crestătură în formă de picătură, iar peste acesta este aplicat varianta cu numărul șase a Gorilla Glass. În display vom avea integrat și senzorul de amprentă.

Pentru partea fotografică avem un sistem cu trei camere pe spate, iar senzorul principal este unul de 48 de megapixeli (f/1.75), alături de unul wide-angle de 16 MP și un senzor telefoto de 12 MP. În față găsim o cameră de selfie de 20 MP cu HDR.

Așadar ne putem aștepta și la niște fotografii bune din partea Xiaomi Mi 9, nu doar de la performanță. Băieții de la DxOMark au pus mâna pe telefon și l-au testat și i-au acordat un scor de 107 puncte, adică peste Pixel 3 sau Galaxy Note 9.

Veștile bune nu se opresc aici: telefonul se va încărca și wireless și nu oricum, ci într-un ritm rapid de până la 20 W. De la priză se poate încărca cu 27 W. Bateria de 3300 mAh nu impresionează, dar ar trebui să-ți fie de ajuns pentru o zi de lucru.

Dacă ești gamer atunci Mi 9 vine cu o funcție care se numește Game Turbo și va face ca telefonul să meargă într-un ritm susținut mai mult timp, astfel încât să ai parte de o performanță bună.

De asemenea, Xioami s-a inspirat de la Huawei și oferă telefoanele în culori gradient ce arată foarte bine. Telefonul va fi prezentat oficial la Mobile World Congress.

Samsung poate că își lansează cel mai puternic telefon de până acum, dar Xiaomi vine cu o propunere excelentă pentru piață, la un preț mult mai mic.

Citește și: