Wi-Fi 6 e, în sfârșit, lansat oficial: de ce schimbă semnificativ internetul wireless

Wi-Fi 6 e, în sfârșit, lansat oficial: de ce schimbă semnificativ internetul wireless

De aproape un an discutăm de Wi-Fi 6. Samsung îl are implementat pe noile telefoane. Apple l-a pus pe iPhone 11. Iar de acum ar trebui să vedem și mai multe dispozitive, și mai multe routere wireless compatibile. Cu toate astea, chiar dacă nu-ți pasă prea tare de el, sunt câteva noutăți mari pe care le aduce.

În teorie, pe Wi-Fi 6, ai putea atinge viteze de 9,6 Gbps. În teorie și în teste de laborator, că în realitatea nu te vei apropia de așa ceva. Totuși, Wi-Fi 6 are un scop clar: să ai viteze mai bune, pentru că dispozitivele compatibile administrează mai bine conexiunile.

Lansarea oficială de acum e mai mult o formalitatea. Samsung, Apple și producători de laptopuri au implementat standardul. Dar anunțul oficial din partea Wi-Fi Alliance înseamnă că, în sfârșit, există un punct zero din care pornește implementarea. Astfel, în perioada următoare, ar trebui să vezi mai multe routere wireless disponibile în piață.

Wi-Fi 6, independent de iPhone 11 sau telefoanele Samsung, e gândit pentru perioada actuală

Internetul wireless e aproape peste tot acum. De la metrou la cafenele și birouri, undeva există un router. Totuși, în ultimii 10 ani, a crescut enorm numărul de dispozitive care se pot conecta via Wi-Fi la internet. Astfel, era nevoie de un standard pentru ele.

Toate aceste dispozitive, compatibile cu standardul Wi-Fi 6, ar trebui să atingă viteze mai mari și conexiuni mai bune. Totodată, Wi-Fi Alliance a făcut anunțul în aceeași săptămână în care, în Statele Unite ale Americii, iPhone 11 e pus la vânzare.

Chiar dacă acest telefon nu e radical schimbat de cele din 2018, Wi-Fi 6 e una dintre marile noutăți. Astfel, odată cu noul iPhone, e așteptată o creștere accelerată a cererii pentru routere compatibile cu Wi-Fi 6.

E posibil ca unele echipamente de rețelistică să poată fi actualizate pentru acest standard, dacă îndeplinesc condițiile. E însă mai probabil ca unele noi să le înlocuiască cu totul. Despre noul standard pentru internet wireless poți afla mai multe din analiza asta.

Citește și: