30 iul. 2019 | 14:54

WhatsApp va trece prin cea mai mare schimbare și chiar utilă pentru tine

ACTUALITATE
WhatsApp va trece prin cea mai mare schimbare și chiar utilă pentru tine

Pe cât de mare e WhatsApp, pe atât de imperfecta e. Dar acum vine și cu o veste bună pentru utilizatori. Până la finalul anului e pregătit o schimbare care chiar să facă din acest serviciu unul modern.

După ce WhatsApp a fost cumpărată de Facebook, au început să fie introduse mai multe funcționalități care să facă din serviciul de chat unul mai complex. Ai acum video, audio, chiar și o formă de stories, ca să le transmiți altora ce faci fără să interacționezi direct cu ei. Iar schimbările nu se opresc aici, pentru că WhatsApp, în prezent, e blocat în aplicație și într-o oglindire pe o platformă web.

Cum vrea Facebook să facă din WhatsApp o aplicație mai utilă

Planul pentru WhatsApp acum e sa poți folosi contul tău pe mai multe dispozitive. La WhatsApp te conectezi cu numărul de telefon și astfel nu prea poți să schimbi dispozitivul decât cu tot cu SIM (dacă suportă așa ceva). Odată cu schimbarea asta, ai putea folosi contul de WhatsApp pe iPad, dar și independent de platformă, adică pe iOS sau Android.

Totodată, o noutate ar fi să folosești aplicația pe PC, dar fără să ai nevoie de internet pe telefon, cum e cazul acum. Deocamdată, totul e în stadiu de dezvoltare și nu există o dată certă de lansare (nici măcar una estimativă).

Ce ar mai fi nou e criptarea mai bună. WhatsApp beneficiază de așa ceva, dar Facebook promite că o să mai lucreze la ea. E necesară dezvoltarea, dacă tot vor fi mai multe dispozitive. O formă de implementare ar fi ca pe iMessage. Chiar dacă aplicația e dependentă de dispozitivele Apple, ofera criptare și folosire pe mai multe dispozitive. Atât timp cât folosești același Apple ID, poți avea confortul acesta.

Ce o să mai facă Facebook, cât de curând, e să inunde serviciul cu reclame. Dar, cumva, era de așteptat.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele