Apple a cumpărat divizia de modemuri a Intel ca să scape de griji

Apple a cumpărat divizia de modemuri a Intel ca să scape de griji

Apple a confirmat că va achiziționa divizia de modemuri a lui Intel pentru 1 miliard de dolari și astfel să scape de griji.

Tranzacția va fi finalizată spre sfârșitul acestui an și va aduce în portofoliul Apple în jur de 17.000 de brevete de tehnologii wireless. 2.200 de angajați Intel vor trece în ograda Apple.

Confirmarea acestei tranzacții vine după ce mai multe surse dădeau ca sigur realizarea acesteia.Totuși, Intel nu a vândut chiar toată diviza de modemuri, ci a păstrat zona dedicată PC-urilor. Asta înseamnă că producătorul de procesoare vrea să continue să realizeze modemumuri pentru laptopuri.

Achiziția diviziei de modemuri a Intel este un pas logic pentru Apple deoarece vrea să scape de griji și să nu mai depindă de alții. Compania nu are un telefon 5G, în timp ce Samsung, Huawei, LG și alții deja au smartphone-uri cu conectivitate 5G. Asta deoarece majoritatea folosesc modemuri 5G de la Qualcomm (cu excepția Huawei).

Apple se pregătește de viitor cu această achiziție

Apple avea contract cu Intel pentru modemuri, însă Intel a dezamăgit și prototipul său 5G nu este încă gata. Asta a făcut ca Apple să rupă contractul cu Intel și a forțată să semneze o nouă înțelegere cu Qualcomm.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziția în care se află pentru a cere prețuri prea mari pentru modemuri. Cele două companii au căzut la pace și au intrat într-un contract ce se întinde pe mai mulți ani.

Așadar, Apple vrea să nu mai întâmpine astfel de probleme în viitor și să nu mai depindă de factori externi (fie Intel sau Qualcomm) și să-și dezvolte propriile componente. Costul? 1 miliarde de dolari. Totuși, asta nu ar trebui să afecteze prea mult Apple, ce a avut venituri de 258 de miliarde de dolari în 2018.