Schimbare pentru WhatsApp: ce pregătește Facebook pentru aplicație

Schimbare pentru WhatsApp: ce pregătește Facebook pentru aplicație

WhatsApp și Instagram sunt servicii online deținut de Facebook și au apărut de mult timp speculații conform cărora vor fi unite, într-o formă sau alta.

Au început teste cu o versiune beta de WhatsApp care va genera cu siguranță câteva controverse. După ce ți-ai instalat-o vei putea să-ți partajezi statusul de pe WhatsApp într-un Facebook Story. Este important de reținut că WhatsApp Status este versiunea de InstaStory pentru populara aplicație de chat.

Sperând să micșoreze un pic potențialul scandal, cei de la Facebook au ținut să afirme că noua opțiune nu va implica în niciun fel interconectarea contului de WhatsApp cu cel de Facebook. În schimb, partajarea statusului de pe WhatsApp pe cea mai mare rețea de socializare din lume se va petrece prin funcția de partajare implicită a sistemului de operare, atât pe iOS, cât și pe Android.

Asta înseamnă că nu ești limitat la partajarea statusului pe Facebook, ci și pe Instagram, Gmail, Google Photos, Email și nu numai. Oficialii companiei americane au menționat că, deși vor fi identice cele două postări în Story, pe servicii diferite, nu vor fi legate între ele pentru a se crea o conexiune între utilizatorul de WhatsApp și persoana de pe Facebook sau Instagram.

În cazul în care ești înscris în programul beta de WhatsApp, ar trebui să ai deja acces la această funcție. Opțiunea adițională ar trebui să-ți apară sub statusul tău din aplicația de chat, precum în capturile de ecran de mai jos. În rest, opțiunea va rămâne neschimbată, la fel ca în cazul InstaStory, WhatsApp Status poate include o varietate foarte mare de conținut care dispare după 24 de ore.

Deși nu probabil nu ai folosit niciodată WhatsApp Status, funcția respectivă are la nivel global 500 de milioane de utilizatori zilnici. Anul viitor, va reprezenta prima secțiune din aplicația gratuită în care vei vedea reclame.
status whatsapp pe facebook

Citește și: