WhatsApp vrea să te dea în judecată, dacă abuzezi de aplicația sa: ce trebuie să știi

WhatsApp vrea să te dea în judecată, dacă abuzezi de aplicația sa: ce trebuie să știi

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, iar potențialul pentru a abuza de funcțiile sale este foarte mare. Din acest motiv, creatorii săi au anunțat că te vord da în judecată dacă o folosești în scopuri malițioase sau în alte feluri decât a fost gândită.

Cei mai mulți sunt de părere că WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie cross-platform din lume. În momentul în care administrezi o platformă operațională la scară globală, dificultățile cu care te confrunți sunt teribile. Aplicația ta menită să faciliteze interacțiunea între oameni, ajunge să fie folosită pentru propagarea de știri false sau de mesaje propagandiste.

În India, unde WhatsApp este foarte popular, serviciul a dus la omorârea mai multor oameni pornind de la niște informații eronate propagate prin mesaje. Din acest motiv, creatorii programului vor să facă tot posibilul pentru a opri utilizarea abuzivă a aplicației.

Din această inițiativă, face parte blocarea recentă a tuturor utilizatorilor care utilizau versiuni modificate de WhatsApp. În plus, au fost blocate milioane de persoane care făceau spam în diverse scopuri prin aceeași aplicație. Limitarea redirecționării de mesaje a fost o soluție pentru a micșora pe cât posibil distribuția în masă de știri false prin intermediul platformei.

Având în vedere evenimentele recente din India, premergătoare alegerilor generale, cei de la WhatsApp au anunțat că vor iniția procese împotriva persoanelor fizice și companiilor care abuzează de serviciul de mesagerie. Este inadmisibil ca WhatsApp să fie folosit ca unealtă de campanie electorală pentru promovarea mesajelor propagandiste. Din păcate, asta s-a întâmplat în India la scară largă și diverse companii au oferit candidaților, fără niciun fel de emoție, acest serviciu de trimitere a mesajelor în masă. Tot în India, există site-uri care facilitează transmiterea de mesaje în masă, de pe un număr anonim, contra cost.

Momentan, nu a fost inițiat niciun proces ca urmare a noilor reguli, dar probabil că vom afla mai multe detalii despre planul acțiunilor legale ale dezvoltatorilor WhatsApp în următoarele săptămâni.