Pe ce telefoane n-o să mai ai acces la WhatsApp și de ce

Pe ce telefoane n-o să mai ai acces la WhatsApp și de ce

Dacă ești dependent de WhatsApp pentru comunicarea ta online, atunci ar trebui să știi că aplicația nu va mai funcționa pe aceste telefoane.

Dacă ai un telefon mai vechi, pe care nu l-ai mai schimbat de câțiva ani, atunci trebuie să știi că s-ar putea să nu-ți mai funcționeze aplicația WhatsApp.

Compania a anunțat că serviciul nu va mai fi disponibil pe anumite smartphone-uri de la 1 iulie 2019. În primul rând, WhatsApp nu va mai primi actualizări pe telefoanele Windows Phone, precum Nokia Lumia. Iar din 31 decembrie 2019, aplicația nici nu va mai funcționa pe telefoanele cu acest sistem de operare.

Dacă ești una dintre persoanele care chiar mai folosește un telefon cu sistem de operare Windows Phone atunci acesta este un motiv în plus să renunți pentru o alternativă pe Android.

Utilizatorii cu telefoane vechi cu nu vor mai putea folosi WhatsApp

Totuși, schimbarea nu se oprește aici. Și telefoanele cu o versiune de Android sau iOS mai veche vor avea probleme cu aplicația.

Tot de la 1 iulie 2019, cei cu telefoane care rulează iPhone-uri cu iOS 7 sau telefoane cu Android Gingerbread 2.3.7, versiuni lansate în urmă cu cinci ani, nu-și vor mai putea face conturi noi. Totuși, cei care au deja WhatsApp pe astfel de telefoane o vor putea folosi până în februarie 2020.

Potrivit datelor pe 2018, versiunea Android Ice Cream Sandwich și Gingerbread era instalată pe 0,6% din toate telefoanele active la momentul respectiv. Ca idee, sunt în jur de 2,5 miliarde de telefoane care rulează Android. Dintre aceștia, în jur de 7,5 milioane de utilizatori de Android care încă au Gingerbread vor fi afectați de această decizie. Totuși, decizia este una binevenită deoarece sistemele de operare mai vechi pot fi vulnerabile la viruși și atacuri cibernetice.

În schimb, în partea iOS, majoritatea (85%) are instalată versiuna cea mai nouă a sistemului de operare. În jur de 7,3% au instalat iOS 11, apoi 3,8% au iOS 10, iOS 9 e pe 3,1% din dispozitive, iar iOS 7 există doar pe 0,2% dintre iPhone-urile prezente pe piață.