WhatsApp se extinde către noi dispozitive. Ce telefoane vor suporta aplicația

WhatsApp se extinde către noi dispozitive. Ce telefoane vor suporta aplicația
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
11:44 24.07.2019

WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie la momentul actual, iar acum e pe cale să se răspândească și mai mult.

Aplicația ajunge acum și pe un alt sistem de operare, unul specific telefoanelor mobile clasice, cele cu butoane. Astfel, WhatsApp va fi disponibilă în KaiStore, magazinul de aplicații de pe KaiOS, care rulează pe milioane de dispozitive low cost.

Astfel, telefoanele cu sistemul de operare KaiOS urmează să aibă WhatsApp gata instalată la livrare, începând cu trimestrul al treilea al anului 2019. Singura condiție e ca acestea să aibă mai mult de 256MB RAM.

Aplicația nu este diferită de cea folosită pe Android sau iOS. Utilizatorii for putea trimite mesaje, efectua apeluri și se vor bucura de criptarea end to end a mesajelor.

Probabil telefoanele care rulează cu acest sistem de operare nu sunt foarte cunoscute, însă peste 100 de milioane de modele au fost vândute până acum.

WhatsApp vine pe telefoanele cu butoane

KaiOS este sistemul de operare specific unor telefoane mai ieftine, de multe ori cu taste. Pe acestea le folosesc de obicei fie cei care nu-și permit un smartphone bun, fie cei care preferă varianta clasică de telefon mobil. Sistemul de operare vine de la Google, care se asigură astfel că deține cât mai mult din piață.

La 1 iulie, WhatsApp a dispărut de pe anumite dispozitive. Astfel, nu mai e disponibil pentru telefoanele care rulează cu iOS 7 și versiuni mai vechi sau cele cu Android 2.3.7 Gingerbread sau versiuni anterioare.

Totuși, aplicația a rămas pe unele telefoane mai ieftine, cum ar fi Nokia 8110, cunoscut sub numele de „banana phone”. Ultimul model a fost lansat în 2018 și funcționează cu KaiOS. Este o reinventare a modelului inițial, apărut în 1996. Partea interesantă e că și utilizatorii acestui telefon vor beneficia de WhatsApp. Totuși, în cazul acestuia lipsesc anumite funcții pe care aplicația le oferă în mod obișnuit. Astfel, utilizatorii nu vor putea efectua apeluri audio sau video, nu vor putea folosi WhatsApp Web și nici nu pot trimite GIF-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget