06 iul. 2019 | 07:55

WhatsApp pe un telefon de „bunici”: e de la Nokia, are butoane și e ieftin

ACTUALITATE
WhatsApp pe un telefon de „bunici”: e de la Nokia, are butoane și e ieftin

Poate că nu vrei Android, dar nici iPhone, și ai nevoie de WhatsApp. În cazul acesta poți folosi un telefon Nokia retro. A fost anunțat în 2018, e ieftin, are butoane ca să scrii mesajele și câteva funcționalități în plus.

WhatsApp a dispărut de pe anumite telefoane de la 1 iulie. A rămas însă pe telefoane cu Android și iOS mai noi, dar și pe Nokia 8110, celebrul „banana phone”. În cazul de față e vorba de un telefon cu 4G, dar și sistemul de operare KaiOS. Modelul lansat în 2018 e o reinventare a primului model, popular pentru că a apărut în filmul Matrix.

Telefonul original a fost lansat în 1996 și, la standardele actuale, n-avea mai nimic de oferit. La mai bine de 20 de ani distanță, Nokia 8110 a revenit pe piață cu un ecran de 2,45 inci și rezoluție de 240 x 320 pixeli, dar și cu o cameră foto de 2 megapixeli. Iar, mai nou, are și WhatsApp.

Ce primești în WhatsApp pe acest telefon Nokia

Cum te-ai aștepta de la un telefon de-așa dimensiuni și preț, nu tot ce are de oferit WhatsApp merge și pe el. Dar mesagerie funcționează corect, la fel și distribuția de conținut multimedia – poze, muzică, video. Totodată, poți trimite mesaje vocale, poți distribui locația ta, dar și să copiezi, ștergi sau dai mai departe anumite mesaje.

Lipsesc apelurile audio sau video, distribuția de documente, monitorizarea live a locației și nu poți să folosești WhatsApp Web. Nici nu poți da mai departe GIF-uri.

Dacă ești interesat de specificațiile telefonului, acesta are un procesor dual core Qualcomm, 512 MB memorie RAM, dar și 4 GB spațiu de stocare. Are mufă pentru căști, port microUSB și o baterie de 1.500 mAh. E disponibil pe galben și negru.

Cât despre sistemul de operare care-i permite să ruleze WhatsApp, KaiOS e susținut de Google și e proiectat pentru telefoanele ieftine, de multe ori cu taste. Produsul e bazat pe Linux și poate rula câteva aplicații populare și pe Android, și pe iOS. Odată cu această investiție, cele două companii vor lucra la optimizarea serviciilor Google, cum ar fi Maps, Search sau YouTube și Google Assistant, pentru platformă.