MWC18 Nokia 8110 revine: telefonul din Matrix merge fix pe nostalgie

<span class='highlight-word'>MWC18</span> Nokia 8110 revine: telefonul din Matrix merge fix pe nostalgie
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

La MWC 2018, HMD Global nu a pregătit doar smartphone-uri pentru fani, ci și un clasic reinventat: modelul Nokia 8110. Altfel, s-ar putea să-l știi după numele Nokia Banana.

Noile telefoane Nokia anunțate de HMD Global la MWC 2018 sunt Nokia 1, Nokia 6, Nokia 7 Plus și Nokia 8 Sirocco. Fiecare se adresează unui anume public interesat de smartphone-uri, dar compania înțelege că există și oameni care vor sau au nevoie de telefoane simple. După Nokia 3310, lansat anul trecut, tot la Barcelona, este rândul lui Nokia 8110.

Nokia 8110 este binecunoscut pentru apariția din clasicul Matrix. Telefonul original a fost lansat în 1996 și, la standardele actuale, n-avea mai nimic de oferit. Rezoluția ecranului era de 4 x 13 caractere, avea tonuri de apel monofonice și putea susține apeluri de tip conferință, cu până la 6 participanți.

La mai bine de 20 de ani distanță, Nokia 8110 revine pe piață cu un ecran de 2,45 inci și rezoluție de 240 x 320 pixeli, dar și cu o cameră foto de 2 megapixeli.

Nokia MWC 2018-13

Noul ”feature phone” are procesor Snapdragon 205, dual-core, dar și 512 MB de memorie RAM. Vine cu 4 GB de memorie internă și îi poți adăuga un card de până la 64 GB. Ai parte din nou de un joc Snake adaptat vremurilor moderne, dar și de o autonomie de 25 de zile în stand-by. În plus, telefonul este compatibil și cu rețele 4G.

Sistemul de operare este Smart Feature OS. Partea bună este că HMD Global va crea un magazin de aplicații pentru acest sistem de operare, așa că sunt șanse ca, în viitor, dezvoltatorii de aplicații importante să se adreseze și acestui sistem de operare, ca să ai parte de Facebook sau de WhatsApp, de exemplu.

[readmore]

Probabil cel mai amuzant aspect legat de telefon este asemănarea cu o banană. Ai de-a face cu un telefon ușor curbat, care este disponibil în varianta Traditional Black, dar și în cea Banana Yellow, un nume sugestiv pentru o culoare sugestivă.

Telefonul va fi disponibil din luna mai și va costa aproximativ 79 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI