Surpriza imensă de la WhatsApp: de ce trebuie să verifici urgent telefonul

Surpriza imensă de la WhatsApp: de ce trebuie să verifici urgent telefonul
Andrei Simion
Andrei Simion
10:09 27.06.2019

WhatsApp termină iunie cu un anunț trist pentru mulți utilizatori. Aplicația controlată de Facebook va fi oprită pentru anumite telefoane.

WhatsApp, înainte și după ce-a fost cumpărat de Facebook, a ajuns pe-o mulțime de telefoane. Ba chiar și pe unele anonime, cum ar fi JioPhone. Nu e însă de mirare că toate acestea nu pot fi controlate, iar WhatsApp anunță acum o schimbare mare.

De pe ce telefoane dispare WhatsApp

După anunțul din mai, în urma căruia a fost dezvăluită o vulnerabilitate mare în WhatsApp, compania încearcă să reducă pagube pe viitor. Astfel, taie suportul pentru aplicație pe anumite dispozitive.

Astfel, acum vor fi tăiate de pe listă telefoanele cu o versiune de Android sau iOS mai veche. Schimbarea va fi activă de la 1 iulie și va afecta utilizatori cu iPhone pe care rulează iOS 7 și telefoane cu Android care rulează Android 2.3.7 Gingerbread. Acestea sunt versiuni lansate în urmă cu cinci ani, astfel că numărul „victimelor” ar trebui să fie destul de mic, dar sigur vor exista.

Potrivit datelor Google, versiunile Android Ice Cream Sandwich și Gingerbread erau instalate pe 0,6% din toate telefoanele active. Ca idee, sunt în jur de 2,5 miliarde de telefoane care rulează Android. Dintre aceștia, în jur de 7,5 milioane de utilizatori de Android care încă au Gingerbread vor fi afectați de această decizie.

Lucrurile stau mai bine pe iOS. Apple face o treabă mai bună cu actualizarea, astfel că majoritatea (85%) utilizatorilor are instalată versiuna cea mai nouă a sistemului de operare. În jur de 7,3% au instalat iOS 11, apoi 3,8% au iOS 10, iOS 9 e pe 3,1% din dispozitive. În fine, iOS 7 există doar pe 0,2% din telefoanele iPhone prezente pe piață.

Dacă schimbarea WhatsApp te pune în dificultate, poate e timpul să schimbi telefonul. Avem aici o listă cu ce modele bune și ieftine pe care le poți alege acum, ca măcar încă un an să ai acces la serviciul tău preferat de chat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI