07 sept. 2019 | 08:45

Volkswagen vrea să îți transforme mașina veche într-una electrică. Cum face asta?

ACTUALITATE
Volkswagen vrea să îți transforme mașina veche într-una electrică. Cum face asta?

Producătorul german Volkswagen are vești bune pentru proprietarii de Beetle preocupați de protejarea mediului înconjurător.

Compania germană va oferi șoferilor un kit de conversie prin care șoferii își vor putea transforma mașinile tradiționale, care funcționează cu combustibil, într-o mașină electrică. Astfel, dacă îți dorești o mașină electrică și una nouă ți se pare prea scumpă, Volkswagen te ajută să-ți transformi vechiul Beetle.

Proiectul este, de fapt, o colaborare între Volkswagen și firma germană eClassics. Au demonstrat asta cu ajutorul unui Super Beetle decapotabil din 1973.

Kit-ul de conversie folosește tehnologia mașinii electrice e-Up a companiei. Bateria mașinii va ajunge la o capacitate de 36.8 kWh. Îi va oferi modelului Beetle electric o autonomie mulțumitoare, de 200 de kilometri.

Volkswagen îți transformă vechiul Beetle într-o mașină electrică

Rezultatul acestui proces nu este deloc unul dezamăgitor. Beetle-ul convertit va avea 80 de cai putere și va ajunge de la 0 la 80 de kilometri în aproximativ opt secunde. Viteza maximă pe care mașina o va putea atinge va fi de 150 de kilometri pe oră.

În prezent, Volkswagen lucrează și la soluții pentru convertirea unor microbuze tradiționale în vehicule electrice. De asemenea, compania spune că își îndreaptă atenția și către modelul Porsche 356.

Compania germană nu a dat totuși prea multe detalii până acum. Nu știm exact cât ar putea să coste un asemenea kit sau când urmează să fie disponibil pe piață. Volkswagen nu a menționat nici modelel care vor putea fi convertite.

Compania a anunțat în iulie că, după trei generații, nu va mai produce modelel Beetle. Astfel, ar putea fi un motiv în plus pentru care cei care conduc o astfel de mașină să-și dorească să o transforme pe aceasta într-una electrică.

Cel mai probabil, vom primi mai multe detalii în cadrul Frankfurt Motor Show 2019, care va avea loc între 12 și 22 septembrie.