Chinezii de la Vivo pregătesc telefonul perfect pentru obsedații de selfie

Chinezii de la Vivo pregătesc telefonul perfect pentru obsedații de selfie

Vivo nu renunță la camera foto retractabilă pentru selfie, dar promite să ți-o ofere pe cea mai bună de pe piață. Viitorul Vivo V15 Pro ar putea avea o cameră foto pentru selfie de 32 de megapixeli.

Probabil este inutil să ai atât de mulți megapixeli pentru o cameră pe care o folosești să-ți schimonosești fața sau să-ți faci poze în oglindă la sală. Te asigur că burta ți se vede și într-o imagine de 8 megapixeli. Dar, ce-i drept, în postprocesare îți este mai greu să modifici detaliile neplăcute.

Cert este că nu-i un simplu zvon, ci o informație oficială, publicată pe paginile de Twitter și de Facebook ale companiei. Vivo a demonstrat încă de anul trecut că dorește să revoluționeze, cumva, camera de selfie a telefoanelor sale.

Vivo Nex S a adus, într-adevăr ceva nou odată cu acea cameră foto frontală retractabilă. După părerea mea, este o ciudățenie aproape inutilă. Singurul avantaj al acestui sistem e că ecranul telefonului scapă de orice breton și beneficiezi de unul edge-to-edge. O cameră retractabilă are mari șanse să se defecteze mult mai ușor din cauza componentelor mecanice mobile care devin vulnerabile în anumite situații.

Chinezii de la Vivo au de gând să păstreze sistemul și pe Vivo V15 Pro, care va fi prezentat și lansat curând. Au impresia că e ceva inedit, dar parcă lipsește ceva…da, un senzor de imagine de 32 de megapixeli, care să surprindă cu maximum de claritate toate detaliile inestetice ale feței, apoi să la mascheze cu vreo funcție de beautification.

Iar detaliile din fundal oricum n-ar trebuie să fie pronunțate, pentru că ai nevoie de o profunzime de câmp cât mai mică, pentru un portret reușit. Prin urmare, o dotare inutilă.

Anunțul marii „surprize” a fost prezentat printr-un video de doar 18 secunde, într-o manieră destul de ridicolă, pe Vivo India.

Sursa: The Verge