31 ian. 2019 | 12:31

Apple aduce schimbări mari pentru iPhone, inclusiv o cameră ultrawide

ACTUALITATE
Apple aduce schimbări mari pentru iPhone, inclusiv o cameră ultrawide

Cum aproape nimic nu este secret în acestă industrie, mai multe persoane din cadrul Apple au dezvăluit schimbările mari pe care le vor aduce noului iPhone, iar printre acestea se numără și implementarea unei camere foto ultrawide.

Pentru 2019, Apple plănuiește să lanseze succesor pentru iPhone Xs și iPhone Xs Max, nume de cod D42 și D43, și să actualizeze iPhone Xr. Modelul Max va avea sigur trei camere pe spate, dar Apple încă nu este sigură dacă să introducă sistemul de trei senzori și pe celălalte modele, potrivit unor persoane din interiorul companiei care au vorbit cu Bloomberg.

Această cameră cu numărul trei ar fi una ultrawide, iar sistemul foto ar fi capabil de un zoom optic de 3-5x. O funcție interesantă ar fi faptul că iPhone-ul ar putea captura mai mulți pixeli astfel încât software-ul să poată repara un video sau o fotografie și ar putea reîncadra un subiect dacă acesta a fost tăiat din greșeală din cadru. Aici mă gândesc că ar funcționa în felul următor: dacă ai încadrat nefericit un subiect și ai tăiat din mâini sau din cap atunci software-ul ți-ar putea oferi spațiu extra pentru o reîncadrare a subiectului.

De asemenea, funcția de Live Photos va suferi îmbunătățiri și lungimea clipului va crește de la trei secunde la șase.

iPhone 2019 vine cu o cameră 3D mult mai bună

Apple plănuiește să doteze următorul iPhone cu o cameră 3D mai bună, gândită pentru a scana mediul înconjurător pentru a crea machete 3D ale obiectelor din lumea reală. Acestă tehnică va funcționa până la 4,5 metri, cu mult mai mult decât în prezent. Camera 3D de acum funcționează la o distanță de 25-50 de centrimetri.

Telefonul ce va fi lansat în 2010 ar folosi un sistem bazat pe laser pentru ca funcția de scanare să meargă pe distanțe mai mari. Acesta nu este singura mare schimbare care vine pe iPhone 2019.

Camera foto 3D cu laser ar permite perceperea mai bine a obiectelor virtuale, iar asta ne arată că Apple mizează din nou pe realitatea augmentată, unde manipulezi obiecte virtuale într-un mediu real. Acestă cameră 3D ar putea fi folosită și pentru o captare mai bună a profunzimii de câmp, adică portrete mai bune și mai naturale. Se pare că Apple ar fi în discuții cu Sony pentru testarea senzorilor foto ale japonezilor.

Realitatea augmentată nu este doar pentru jocuri, ci ar putea fi folosită de arhitecți pentru a le arăta clienților cum va arăta clădirea sau un mecanic ți-ar putea arăta cum să repari o mașinărie stricată cu o proiecție 3D chiar la tine acasă. Tim Cook, șeful Apple, crede în asta și a lăudat de mai multe ori tehnologia.

Mai mult se vorbește despre faptul că băieții din Cupertino ar lucra la un dispozitiv stand alone pentru realitate augmentată.

Totuși, camera 3D ar putea debuta prima dată pe următorul iPad Pro care ar vedea lumina zilei în primăvară 2020. Nu ar trebui să ne așteptăm la o versiune nouă de iPad în acest an deoarece Apple, în mod normal, aduce actualizări pe tablete din doi în doi ani. În trecut, Apple a lansat caracteristici noi pe iPad înainte de iPhone, cum ar fi conectivitatea 4G pe tablete în 2012.

De la următorul telefon Apple ar trebui să ne așteptăm și la un procesor mai puternic.

Noi tablete și servicii și USB-C

Noutățile nu se opresc aici și vin cu o veste bună. Apple se gândește să introducă USB-C pe iPhone în locul portului Lightning care a fost folosit pe telefoane din 2012 până în prezent. Asta ar înseamna, în sfârșit, că nu mai trebuie să întrebi dacă are cineva încărcător de iPhone.

Noile modele de anul acesta vor include și un Face ID actualizat și îmbunătățit.

Dacă aștepți o schimbare de look de la iPhone 2019 atunci o să fii dezamăgit. Dispozitivul de anul acesta va arăta similar cu cel de anul trecut. O schimbare de design ar avea loc în 2020, odată cu implementare 5G.

Dincolo de iPhone-uri, Apple plănuiește să lanseze o versiune actualizată a iPad-ului de 10 inci ce va avea un procesor mai rapid. Acestă tabletă ar avea portul Lightning. Compania este gata să lanseze și un iPad mini mai ieftin, cea mai mică tabletă din portofoliu ce nu a fost actualizată din 2015.

Nu în ultimul rând, următoarea versiunea a sistemului de operare, iOS 13, va include un mod întunecat și îmbunătățiri pentru CarPlay. Apple va integra și alte două servicii noi în iOS 13: unul de abonament la reviste și un serviciu de streaming video, la fel ca Netflix.