Cel mai tare telefon chinezesc vine de la Vivo și n-are niciun buton

Cel mai tare telefon chinezesc vine de la Vivo și n-are niciun buton

Vivo Apex e un smartphone care se remarcă prin lipsuri: n-are port, n-are butoane, n-are crestătură sau ecran perforat. Totuși, e primul telefon remarcabil din 2019.

Vivo Apex 2019 e similar telefonului Meizu Zero, doar că în cazul chinezilor de la Vivo nu e o excepție. În 2018, compania s-a remarcat cu primul telefon fără crestătură și cititor de amprente în ecrane. În 2019, vine cu telefonul care n-are butoane sau porturi. Dar cum îl folosești?

Vivo Apex 2019 e un concept pe care îl vom vedea la MWC 2019 și care ar putea inspira o mulțime de alte telefoane. Acesta nu e, deocamdată, un produs gata de vânzare, ci un prototip ca să vezi unde se duce tehnologia.

Vivo Apex 2019 are un ecran de 6,4 inci care acoperă aproape întreaga față, folosește tehnologia AMOLED și pe spate sunt două camere foto. Designul telefonului e inspirat de picătura de apă, de unde și numele de cod „Waterdrop”.

Pentru că e vorba de un model care se vrea futurist, Vivo Apex 2019 are și un hardware pe măsură. Folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 855, stocarea va fi de 256 sau 512 GB, memoria RAM de 12 GB, dar surpriza e prezența unui modem 5G (cip furnizat de Qualcomm și denumit Snapdragon X50). Totuși, detaliile vor fi prezentate la MWC 2019.

Până atunci, știm că Vivo Apex 2019 folosește un conector magnetic pentru încărcare (cam cum avea Apple pe laptopuri până la portul USB-C), iar camera pentru selfie va fi integrată ca-n urmă cu un an: în telefon și va ieși, când ai nevoie, ca un periscop.

Sunetul este redat prin ecran, în timp ce toată suprafaţa acestuia este un scanner de amprente. O tehnologie similară este așteptată și pe Samsung Galaxy S10. În ceea ce privește prezența butoanelor, Vivo Apex 2019 folosește o suprafaţă tacticlă cu feedback haptic (cam ce obții când apeși mai tare pe ecranul unui iPhone de generație nouă).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: