13 apr. 2019 | 16:02

Videoul istoric care îți arată cât de sărac era București în 1993

VIDEO VIDEO

În 1993, Ion Iliescu era în primul mandat de președinte și România era încă prea aproape de comunism. Acest video îți arată cum era viața atunci.

Videoul de mai sus a fost tras pe 1 noiembrie 1993, dacă e corectă dată de pe imagini. Are aproape jumătate de oră și te poartă pe multe dintre străzile și bulevardele principale diin Capitală. București arată cam cum te-ai aștepta: sărac, cu multe mașini Dacia pe străzi și cu o oarecare neînțelegere a vremurilor în care se regăsește.

Cel care a încărcat clipul pe YouTube a explicat și cum de există un așa video – mic îndrumar, aproape – pentru București. „Povestea clipului este ca tatal meu (soferul) a facut aceasta caseta pentru a o convinge pe matusa sa se intoarca de la munca din Olanda, apeland la «dorul de casa». Caseta este mult mai lunga si include multe momente personale, pe care le-am exclus din motive evidente. Cel care comenteaza nu este Florin Calinescu, din pacate, ci cumnatul Sandu”, a transmis acesta într-un comentariu pe YouTube.

Un alt utilizator a explicat ce înseamnă pentru el acest video cu caracter istoric. „In 1993 m-am nascut si nu prea mai tin minte multe din copilarie. Dar se vede clar saracia si tristetea post-comunista si progresul pe care l-a facut tara noastra de atunci pana acum. Si mi-a luat ceva sa-mi dau seama pe unde se afla, din moment ce fata orasului s-a schimbat atat de mult”, a scris acesta.