Record pe YouTube: piesa de care nu ai auzit și ”a spart” toate clasamentele

În urmă cu câteva zile, a fost publicată pe YouTube o melodie nouă formației Blackpink. Provine din Coreea de Sud și a depășit toate recordurile stabilite de formații din SUA.

Când te gândești la recorduri depășite pe YouTube în materie de muzică, îți vine în minte Adele, Ariana Granda, Taylor Swift sau, în cel mai rău caz, Gangnam Style. Se pare însă că avem o nouă formație pe care ar fi bine să o ai în vedere. Nu de alta, dar vei auzi foarte multe detalii despre Blackpink în următoarea perioadă.

La doar 24 de ore de la lansare, clipul Kill This Love de la Blackpink a înregistrat 56,7 milioane de vizionări pe YouTube. După doar trei zile pe site-ul de streaming a depășit numărul de 100 de milioane de vizionări. Aceste cifre sună spectaculos în sine, dar mai impresionant este faptul că reprezintă noi recorduri în industrie.

Niciun clip din istorie nu s-a bucurat de o explozie în popularitate atât de rapidă. Kill This Love reprezintă la această oră cel mai important debut din istoria YouTube. Recordul anterior în materie de vizionări a fost stabilit de Ariana Grande cu melodia Thank You, Next. În acel caz însă, vorbeam de 55,4 milioane de vizionări, cu mai mult de un milion mai puțin comparativ cu formața coreeană de care nu ai auzit.

Dacă ești curios de o scurtă lecție de istorie în privința formației Blackpink, melodia Kill This Love nu este prima care a depășit recorduri. La începutul acestui an, Ddu-du Ddu-du a devenit cea mai vizionată melodie a unei formații de K-pop cu aproximativ 700 de milioane de vizionări. Gangnam Style nu intră în aceeași categorie de K-Pop și se bucură de peste trei miliarde de vizionări.

Blackpink va fi prima formație coreeană care va cânta la popularul festival Coachella în SUA și, imediat după, vor începe un turneu în SUA.

Alexandru Puiu
07:57 09.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video