VIDEO Cum s-a format o galaxie de-a lungul a peste 13 miliarde de ani

Universul este extrem de vast și misterios, iar o nouă simulare îți arată cum s-a format o galaxie, pe parcursul a peste 13 miliarde de ani.

Cercetătorii au încercat de-a lungul timpului să înțeleagă cum s-au format Universul și lucrurile pe care le găzduiește. Acum, au creat o simulare de ultimă generație a formării galactice, pe care au numit-o TNG50 Simulation.

Ceea ce aduce nou această simulare este faptul că reușește să combine două lucruri. În mod normal, atunci când realizează o simulare, oamenii de știință trebuie să aleagă pe ce vor să se concentreze: pe imaginea la scară largă sau pe detalii. În ceea ce privește această simulare, cercetătorii au reușit să le combine pe ambele.

Nu arată doar cum s-a format un univers întreg în cei 13,8 ani de la Big Bang, dar oferă oamenilor de știință și capacitatea de a mări și de a vedea o cum s-a format o galaxie individuală în detalii incredibile.

Au reușit să facă acest lucru cu ajutorul lui Hazel Hen, un supercomputer extrem de puternic. I-a luat acestuia mai mult de un an să finalizeze simularea.

Simularea care îți arată cum s-a format o galaxie

Pentru a realiza acest lucru, oamenii de știință folosesc ceea ce știu deja despre Univers pentru a prezice ce s-a întâmplat anterior și evenimentele care au avut loc în spațiu, care au făcut lucrurile să arate în acest fel în prezent.

Simularea este mai mult decât doar o reproducerea vizuală a datelor cunoscute. Aceasta a oferit, de asemenea, câteva informații noi, inclusiv detalii necunoscute anterior cu privire la procesul de formare a galaxiilor.

Simularea în sine reprezintă un o porțiune cubică din spațiu care conține peste 20 de miliarde de particule reprezentate de materie întunecată, stele, gaze cosmice, câmpuri magnetice și găuri negre supermasive.

Urmărește evoluția simultană a mii de galaxii pe parcursul a 13,8 miliarde de ani de istorie cosmică.

Sursa: Futurism