Un cărucior inteligent de la Bosch va ușura viața părinților: ce poate să facă

Un cărucior inteligent de la Bosch va ușura viața părinților: ce poate să facă

În contextul în care avem trotinete electrice, skateboard-uri și tot felul de alte gadgeturi pe roți, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră lansarea unui cărucior electric.

După ce Vespa a anunțat o ediție electrică a clasicului scooter, iar Harley Davidson a anunțat o motocicletă electrică, cei de la Bosch s-au gândit să aducă aceeași formă futuristă de propulsie la cărucioare pentru copii. Momentan, întregul concept este la stadiu de brevet, pe care Bosch a încercat să-l obțină de curând, dar nu ar trebui să așteptăm foarte mult până la materializarea sa într-un produs de serie.

În privința detaliilor pe care le-am obținut despre viitorul produs, acesta ar trebui să ușureze semnificativ viața părinților și, nu în ultimul rând, să le ofere un grad sporit de securitate. Pentru că vorbim de utilizarea a două motoare electrice, dacă vei împinge căruciorul la deal, motoarele vor prelua o parte semnificativă din efort.

O serie de senzori inteligenți vor detecta momentele în care împingi în jos căruciorul într-o vale și te va ajuta să pui frână când ai nevoie, chiar dacă nu-ți dai seama neapărat că ar fi o probleme.

Indiferent dacă vorbim de mers la deal sau la vale, căruciorul va folosi giroscopuri pentru a-și menține direcția în mod constant. Astfel, nu contează dacă sunt gropi în asfalt sau diverse pietre, creația celor de la Bosch va mereg înainte.

Dacă se întâmplă vreodată să pierzi controlul căruciorului sau să-l scapi, acesta va frâna automat, fără nicio intervenție suplimentară din partea ta. Acest scenariu este puțin probabil să se întâmple foarte des, dar este posibil să iei mâna de pe căruț și să nu-ți dai seama că ești pe o pantă discretă. Atunci, te vor salva senzorii.

În privința bateriei, aceasta ar trebui să fie suficientă pentru o deplasare de aproximativ 15 kilometri. Cei de la Bosch nu vor comercializa ei căruciorul, dar ar trebui să ajungă în magazine anul viitor de la producătorul Emmaljunga, care a licențiat tehnologia.

Citește și: