Cât costă primul Harley Davidson electric: Toate detaliile despre LiveWire, online

Cât costă primul Harley Davidson electric: Toate detaliile despre LiveWire, online

Discutăm de câțiva ani despre primul Harley Davidson electric, dar avem pentru prima oară un preț de achiziție și o listă completă a specificațiilor relevante.

Afinitatea unui număr din ce în ce mai mare de persoane pentru ecologie s-a reflectat, în ultimii ani, într-o explozie a mijloacelor de transport electrice. Chiar și companii cu o lungă tradiție precum Porsche, Ferrari au Harley Davidson și-au dat seama că acest trend nu mai poate fi ignorat și au început să lucreze la mașini și motociclete electrice.

Primul Harley Davidson electric se află de câțiva ani în stadiu de proiect, dar, în această vară, vei putea pune mâna pe el. În mod previzibil, modelul LiveWire este departe de a fi ieftin, în comparație cu alte motociclete electrice aflate deja pe piață, dar având în vedere brandul, nu ar trebui să aibă probleme în a ”fugi” din reprezentanțe.

Harley Davidson LiveWire costă 29.799 de dolari. Ca referință, la doar 10.995 de dolari te poți orienta către Harley Davidson Zero S. În privința specificațiilor, cei de la Harely promit un timp de accelerație de doar 3,5 secunde de la 0 la 100 kilometri pe oră. Pentru că nu mai este vorba de un schimbător de viteze sau ambreiaj, timpul de accelerație a putut fi mai mic decât în cazul multor motociclete tradiționale. În plus, rata de adopție ar putea fi mai mare printre amatorii care au întâmpinat dificultăți în a se obișnui cu modul clasic de a conduce o motocicletă.

În privința autonomiei, sunt necesare mai multe detalii, dar a fost totuși confirmat faptul că o încărcare ar trebui să fie suficientă pentru 180 de kilometri parcurși prin oraș. În plus, printr-o aplicație intitulată H-D Connect, toate informațiile referitoare la motocicletă, precum bateria sau notificările de service, vor fi sincronizate constant pe smartphone.

Cei care visează la zgomotul clasic la motoarelor Harley Davidson vor fi bucuroși să afle că, prin intermediul unor difuzoare dedicate, LiveWire va genera un zgomot spectaculos în momentul în care accelerezi. Primele unități vor fi livrate în luna august a acestui an.

Citește și: