Prima Vespa electrică este gata de stradă, dar costă enorm

Prima Vespa electrică este gata de stradă, dar costă enorm

În urmă cu doi ani, Piaggio a anunțat că lucrează la un scuter Vespa electric. Așteptarea a luat sfârșit, iar acum îl poți cumpăra, dar te va costa o avere.

Mașinile electrice încă nu sunt la fel de ieftine ca automobilele ce merg cu combustibili fosili și nu este nici cazul scuterelor electrice. Piaggio, compania mamă a Vespa, este gata să-ți vândă un scuter electric, dacă ești dispus să dai 6,390 de euro.

O Vespa electrică este de aproape două ori mai scumpă decât o Vespa pe benzină. Vespa Elettrica are o autonomie de 100 de kilometri și se poate încărca complet în patru ore de la orice priză din casă. Bateria ar trebui să te țină cam zece ani de condus, înainte să o schimbi.

La capitolul putere vorbim de un maxim de 4kW, adică de 5,2 cai putere, cam cât poate scoate și un motor de scuter de 50cc. De asemenea, între coarne vei regăsi un ecran color de 4,3 inci.

Din păcate, Piaggio nu a anunțat nimic despre Elettrica X, un scuter electric hibrid pe care compania la prezentat anul trecut de la târgul de motociclete din Milano.  Mai multe detalii despre acest scuter poate vom afla la noua ediție a târgului din Milano ce va avea loc peste o lună.

Piaggio s-ar putea să fi lansat scuterul electric prea târziu deoarece există deja mai mulți producători care au pe piață scutere electrice. Kymco din Taiwan are un scuter căruia îi poți schimba bateriile, Yamaha și Honda au intrat în parteneriat pentru a produce la comun scutere electrice.

Dacă te încântă ideea atunci poți să precomanzi scuterul și ar trebui să ajungă în Europa până la finalul anului, iar în SUA și China la începutul anului 2019. Elettrica X ar trebui să aibă și un mic generator care ar putea extinde autonomia până la 200 de kilometri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: