Top 10 cele mai rezistente telefoane: cu ce smartphone poți da de pământ

În cazul în care îți place să-ți cumperi un smartphone în funcție de abilitatea sa de a rezista la trânte, te vei bucura să afli acest top 10 cele mai rezistente telefoane pe 2018.

La fiecare câteva săptămâni, echipa din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything și-a făcut un obicei din publicarea unui nou clip video. Rețeta din spate este de fiecare dată aceeași. Practic, un smartphone este supus unui set stufos de teste într-un mediu cât se poate de controlat. Se încearcă zgârierea, îndoirea sa și nu numai, cu scopul obținerii unei note comparabile pentru gradul de rezistență.

Pornind de la informațiile acumulate în ultimul an, cei de la JerryRigEverything au publicat în urmă cu câteva zile o retrospectivă a anului trecut. În același clip disponibil mai sus, poți să vezi care terminal a fost clasificat ca fiind câștigătorul în top 10 cele mai rezistente telefoane pe 2018.

Pănă la menționare telefonului din top, Zack de la JerryRigEverything a venit la înaintare cu câteva informații interesante. Având în vedere că face astfel de teste de câțiva ani, a putut concluziona faptul că smartphone-urile moderne sunt mai rezitente decât în urmă cu doi sau trei ani. Ca referință, trei telefoane au cedat în urma testelor sale în 2016, două în 2017 și doar unul singur nu a făcut față în 2018.

Când vine vorba de telefoanele care pot fi reparate cu ușurință, o particularitate neglijată de cei mai mulți producători, Nokia 6.1 și Nokia 7 Plus au fost lăudate pentru maniera facilă prin care poți înlocui ecranul.

La polul opus se află iPhone Xs Max, al cărui spate de sticlă poate fi înlocuit cu suma astronomică de 599 de dolari în SUA, cât multe dintre telefoanele premium din piață. Spatele la iPhone Xr este un alt motiv de rușine pentru Apple, având în vedere că înlocuirea sa costă 399 de dolari, mai mult de jumătate din valoarea aparatului.

Cel mai rezistent telefon lansat în 2018 este Kyocera DuraForce Pro 2. Distincția pentru cel mai rezistent smartphone ieftin i-a fost alocată lui Nokia 7 Plus, pentru carcasa metalică ce pare să arate la fel după câțiva ani de utilizare. Huawei Mate 20 Pro și P20 Pro, deși au funcționat după testele de rezistență, amândouă s-au crăpat în urma testului de îndoire.

Citește și: