Cel mai rezistent telefon îți oferă ce n-au iPhone Xs sau Galaxy Note 9

Cele mai multe teste de rezistență de pe internet sunt menite să ilustreze punctele forte sau sensibilitățile unor terminale populare, precum iPhone Xs sau Galaxy Note 9, echipa din spatele canalului JerryRigEverything a decis însă să teste un Kyocera DuraForce Pro 2.

Kyocera se numără printre producătorii de mobile mai puțin populari de pe mapamond, dar și-au format deja un renume printre amatorii de telefoane de dat de pământ. DuraForce Pro 2 este doar cel mai recent dintre ele.

Deși nu are o configurație hardware de top sau un design menit să creeze invidie printre privitori, când vei vedea clipul de mai sus, vei înțelege de ce a fost creat.

Înainte de testele efective, este bine să înțelegem despre ce discutăm. Kyocera DuraForce Pro 2 este un smartphone lansat în urmă cu mai puțin de o lună, construit în jurul unui panou Full HD 1080p cu diagonala de 5 inci.

La interior, ascunde o combinație între un Snapdragon 630 cu 4 GB RAM și o memorie internă de 64 GB. Vine preinstalat cu Andoid 8.0 și are 13,5 milimetri în cel mai gros punct al său cu o greutate totală de 243 grame. Ca referință, un iPhone Xs are aproximativ 7,7 milimetri, aproape jumătate din grosimea lui DuraForce Pro 2 și doar 177 de grame.

Detaliile de mai sus sunt însă ușor de ignorat, dacă în vedere că este certificat IP68 pentru rezistență la scufundări prelungite în apă și MIL STD 810G pentru rezistență la trânte, praf, șocuri și temperaturi extreme. Ecranul este acoperit cu cristal safir și de același tratament a profitat lentila de la cameră.

În final, testul efectiv nu a făcut decât să confirme ce ai fi putut să deduci din rândurile de mai sus. Este semnificativ mai rezistent decât majoritatea telefoanelor din piață. Ecranul a fost zgâriat superficial abia cu niște șurubelnițe cu un grad de duritate 8 pe scara Mohs de rezistență.

Niște zgârieturi evidente s-au văzut la nivelul 9 de rezistență al șurubelnițelor. Un telefon de top se zgârie la nivelul 6 și, în cazul fericite, ajunge până la 7.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: