Cât de bine rezistă telefonul cu două ecrane al chinezilor

Cum ar fi ca pe un telefon cu o baterie și așa prea mică să ai nu un ecran, ci două? Ei bine, chinezii de la ZTE au făcut așa ceva, iar acum vedem cât de bine rezistă.

ZTE nubia X e un telefon anunțat în octombrie, lansat în noiembrie și testat pentru rezistență în decembrie. Probabil că nici n-ai fi știut că există, dacă producătorul nu i-ar mai fi pus un ecran pe spate ca să-l scoată în evidență. Dincolo de acest artificiu, are și ceva specificații demne de luat în seamă.

Telefonul ZTE nubia X are 8 GB de memorie RAM, un ecran de aproape 6,3 inci Full HD+ (cel principal) și stocare de 128, 256 și 512 GB. Mai există și o versiune cu 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, dar asta ar fi singura diferență dintre cele două. Altfel, telefonul are și două camere foto: 16 MP cu f/1.8 și 24 MP cu f/1.7, iar bateria este de 3.800 mAh.

Ecranul secundar, pe care îl regăsești pe spatele telefonului ZTE, are o diagonală de 5,1 inci și e OLED (spre deosebire de cel principal, care e LCD).

După cum vezi din specificații, e un telefon premium conform standardelor actuale. Și are ca bonus acel ecran secundar care, fiind OLED, consumă mai puțină energie decât un LCD.

JerryRigEverything a obținut telefonul pentru un test suprem de rezistență și l-a trecut prin seria obișnuită de zgârieturi și nu numai. ZTE nubia X are sticlă și pe față, și pe spate, iar deteriorarea va fi la fel de rapidă ca la oricare alt telefon similar. Totodată, folosește Corning Gorilla Glass 3, suficient de bună ca să nu-ți faci mai multe griji decât la alt smartphone de tipul acesta.

Tipul acesta a testat doar rezistența, nu și utilitatea celui de-al doilea ecran. Cert e însă că poți găsi o husă subțire din silicon pe care s-o folosești, dacă pui mâna pe telefon vreodată. Ca design, scannerul de amprentă e pus pe lateral, sunt doi, și telefonul e cât se poate de obișnuit. Consumul de energie va fi însă mai mare, în funcție de cum folosești ambele ecrane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: